Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 ORC stále ve hře

ORC stále ve hře

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Organizace na Rally Dakar vázne. Nic nefunguje jak má. Organizátoři podcenili jak výběr trasy, tak logistiku závodu. Třetí etapa byla modifikována kvůli protestům archeologů a ekologů. Organizátoři proto změnili její druhou část a využili pro ni pistu, po které se původně měla přesouvat asistenční vozidla.

Prvních 200 kilometrů bylo velmi technických, trasa kličkoval mezi keříky v měkkém písku. Jezdci si stěžovali, protože na úzké cestě mezi ploty a keříky nešlo předjíždět nebo to bylo velmi nebezpečné. Doplatilo na to i několik motorkářů. Je hodně zraněných. Mnoho automobilů zůstalo na trati.

Ivo Kaštan o třetí etapě říká: "Tento závod nemá s Rally Dakar nic společného. Je hon jezdců mezi ploty. Protože jedu v zadní části startovního pole dojíždějí mě kamiony a to je mnohdy doslova boj o život. Na poslední chvíli jsem strhl z tratě jednoho motorkáře, který upadl, jen pár centimetrů kolem jeho hlavy proletěl ruský Kamaz. Strašně se práší, vypadá to jak bílá tma. Můj motocykl není úplně v pořádku mám velké problémy se zadním tlumičem, vytekl mu opět olej z motoru. Po jednom pádu jsem ohnul řidítka."

Díky velké pomoci mechaniků a členů našeho týmu ORC, zejména Petra Korbela, který má dnes narozeniny a přejeme mu všichni hodně zdraví a štěstí, Lukáše Vacovského a Gábiny Korbelové se mu podařilo motocykl opravit tak aby mohl pokračovat v soutěži. Všichni pracovali až do brzkých ranních hodin.

Jiří Janeček

Etapa byl opravdu náročná velmi prašná. Ze začátku speciálu nám opět trochu prokluzovala spojka ale potom se to usadilo a auto je v pořádku. V pořadí jsme se posunuli o několik míst dopředu. Zatím všechno klape.

Viktor Chytka

Podle mne tohle nemá se závodem nic moc společného. Někteří jezdci se nenechají vůbec předjet. Jeli jsme několik kilometrů za posádkou, která v první etapě 300 km brzdila Mirka Zapletala a Tomášem Ouředníkem. Přijde mi nesmyslné nebezpečně předjíždět v místech, kde se tak práší, že není vidět ani před auto. Jsme unaveni ale pokračujeme dál v závodě a to je hlavní.

Posádka Janeček - Chytka odvádí zatím velmi skvělé výsledky. Z závodu již odpadlo téměř polovina automobilů. ORC je stále ve hře, navíc v kategorii T2 obsazuje devatenáctou příčku.

Vierka Kaštanová