Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Dakar 2009 hlásí plný stav...!!!

Dakar 2009 hlásí plný stav...!!!

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Obavy o to, že by přesun nejslavnější dálkové rallye světa na jihoamerický kontinent byly začátkem jejího konce, vzaly rychle za své: pořadatelská A.S.O. dokázala opět naplnit plnou kapacitu přihlášek po pouhém jednom měsíci!

Už v polovině června A.S.O. zaznamenala přihlášky pro přibližně 550 soutěžních posádek a z nich vybrala zhruba 500, které dostaly potvrzení o přijetí. Vzhledem k tomu, že účastníci zrušeného Dakaru 2008 dostali podmínky shodné s těmi pro rok 2008, rekrutuje se 65% soutěžících právě z této skupiny. Mezi přijatými je zhruba 14% nováčků, často právě z jihoamerického kontinentu.

Loprais Tatra Team obdržel potvrzení pořadatelů o přihlášení všech vozidel, závodního i asistenčních. "Dakar se stal v poslední době skutečným fenoménem. Zájem všech účastníků o účast v posledních letech doslova bral dech a je příjemné vidět, jak všichni reagují na tuhle novou výzvu. Jako novou vzrušující příležitost vnímáme jihoamerický Dakar i my a na účast se nesmírně těšíme. Přípravy vozu i týmu už dávno začaly," shrnuje svoje dojmy Aleš Loprais.

S respektem hovoří o Rallye Dakar 2009 navigátor Ladislav Lála: "Dakar zavítá vůbec poprvé do Jižní Ameriky. Bude to ve všech ohledech náročný závod, který nabídne prakticky vše počínaje rychlými pistami přes největší duny a nejsušší poušť na světě, ale také závodění v nadmořských výškách přes 3.000 metrů. Zvítězí ten, kdo bude nejrychlejší, bude mít nejméně technických problémů a nebude chybovat v navigaci."

Soutěž naostro odstartuje v Buenos Aires 3. ledna 2009 a skončí tamtéž o patnáct dní později. Technické přejímky se však uskuteční ještě v Evropě, v přístavu Le Havre na konci listopadu.

Jiří Vintr