Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2008 A.S.O. ruší ročník Rallye Dakar 2008

A.S.O. ruší ročník Rallye Dakar 2008

Hodnocení uživatelů: / 18
NejhoršíNejlepší 

Image Po různých rozhovorech s francouzskou vládou – obzvlášť s ministrem zahraničí – a vzhledem k jeho naléhavým doporučením, se organizátoři Rallye Dakar rozhodli, zrušit ročník 2008, který se měl jet od 5. do 20. ledna mezi Lisabonem a hlavním městem Senegalu.

Vzhledem k nynějšímu mezinárodnímu politickému napětí, zavraždění čtyř francouzských turistů 24. prosince 2007, které je ve spojitosti s jednou ze skupin Al – Kajda „au Maghreb islamique“, a především vzhledem k přímým výhrůžkám, které byly vyjádřeny teroristickými hnutími přímo proti rallye, nevidí A.S.O. žádné jiné východisko, než tuto sportovní událost zrušit.

Nejvyšší zodpovědnost A.S.O. je zaručit bezpečí všem: obyvatelům, francouzským i nefrancouzským jezdcům , jak amatérům, tak i profijezdcům, technickým pracovníkům, žurnalistům, partnerům a spolupracovníkům rallye. A.S.O. tímto potvrzuje, že bezpečnost Rallye Dakar nikdy nebyla, není a nebude předmětem kompromisů!!!

A.S.O.odsuzuje vyhrožování teroristů, kteří ničí rok práce, angažmá a nadšení všech účastníků a různých spolupracovníků světové marathon rallye. Vědomí obrovské frustrace, která bude v Portugalsku, Maroku, Mauretánii a Senegalu a u všech věrných partnerů hodně silná, stejně jako všeobecné zklamání a závažné hospodářské důsledky pro tyto země, kvůli ušlým přímým a nepřímým příjmům, se A.S.O. i nadále zasadí o hodnoty, které zprostředkovávají velké sportovní události. Dále se také postará o pokračování angažmá pro trvalý vývoj pomocného programu „Actions Dakar“, které je realizováno pět let v Subsaharské Africe ve spolupráci s „SOS Sahel International“.

Rallye Dakar je symbol a symbol nemůže nic zničit. Zrušení ročníku 2008 v žádném případě nezpochybňuje budoucnost Dakaru. Zůstaneme i nadále věrní našemu angažmá a nadšení pro tento sport. A.S.O. se bude i v následujících měsících angažovat, aby od roku 2009 nabídla všem příznivcům rallye raid nová sportovní dobrodružství.

Eva Vaverková, Dakar.cz ; Dakar.com