Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Carlos Sainz získal sedmé vítězství pro Volkswagen

Carlos Sainz získal sedmé vítězství pro Volkswagen

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Dvojité vítězství pro značku Volkswagen ve 12. etapě rallye Dakar. Španěl Carlos Sainz a jeho navigátor Francouz Michel Périn vyhráli s jejich závodním vozem značky Race Touareg 484 km dlouhou etapu z Ayoun-el-Atrous v Mauretánii do Kayes v Mali.

Získali náskok 03:53 minuty před jejich týmovými kolegy - Carlos Sousa / Andy Schulz (Portugalsko/Německo), kteří jezdí se závodním vozem téže značky za tým Lagos. Pro značku Volkswagen je to sedmé vítězství, pro dvojnásobného mistra světa v rally Dakar Sainze je to třetí etapové vítězství v tomto ročníku. Na třetím místě skončil francouzský pilot vozu Mitsubishi a loňský vítěz Luc Alphand.

Dvojici Mark Miller / Ralph Pitchford (USA/Jižní Afrika) se podařilo díky osmému místu poskočit dopředu, ačkoliv pro ně 12. etapa přichystala mnoho pastí. Od těžké navigace až po vysoký travnatý porost. V celkovém hodnocení předstihla tato dvojice dvojnásobného vítěze Dakaru a pilota vozu Mitsibishi Hiroshi Masuoku z Japonska a jsou tímto jako nejlépe umístěný Volkswagen tým na pátém místě. Sousa / Schulz jsou nadále sedmí, Sainz / Périn vylepšili své umístění o jednu pozici, celkově jsou tedy devátí. Giniel de Villiers / Dirk von Zitzewitz (Jižní Afrika/Německo) skončili dnes kvůli navigační chybě na 22. místě a jsou celkově na 12. místě. V celkovém hodnocení vede i nadále Francouz Stephane Peterhansel.

Image

A takhle to pokračuje…

Pátek, 19. ledna, Kayes (ML) – Tambacounda (SN): 260 km /458 km celkově. Po přejetí hranic mezi Mali a Senegalem vede třetí rychlostní zkouška před koncem rallye Dakar nejprve přes kamenité pisty, poté přes rychlé lateritové cesty (pozn. redakce - neúrodné půdy). Navečer se postaví poslední bivak v Tambacoundě.

Tomáš Uruba, www.dakar.cz