Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Pátá etapa znamená pro Aleše Lopraise posun na čtvrtou příčku průběžného pořadí.

Pátá etapa znamená pro Aleše Lopraise posun na čtvrtou příčku průběžného pořadí.

Hodnocení uživatelů: / 14
NejhoršíNejlepší 
ImagePátá etapa letošního Dakaru zaznamenala hned několik zlomů v průběžném pořadí. Poznamenala ji vážná havárie dosud vedoucího Čagina, po níž byli jezdec i navigátor převezen na pozorování do nemocnice, naštěstí nejde o nic vážného. „Souboj prvních tří byl naprosto vyhecovaný a jelo se na hraně nebo až za ní.

Do takového rizika už bychom jít nemohli. Bylo otázkou, kdy k tomu dojde, ale je trochu překvapením, že se to stalo právě Čaginovi, který kontroloval vedení a byl z dané trojice daleko nejzkušenější,“ řekl po etapě navigátor soutěžní posádky Petr Gilar.

Pro Aleše etapa skončila mnohem lépe než začala. Hned v úvodní fázi totiž kámen utrhl hadici napájení posilovače spojky a oprava si vyžádala na 15 minut. Byl to však jediný problém. „Etapa se nám dost líbila, rozhodně to nebyla taková rozbíječka jako včera, a přitom byla hodně rychlá. Většinu etapy nás hrozně štval Rešentnikov, trojka od Kamazu, který má snad za úkol soupeře blokovat. My jsme jeli celou dobu v jeho stínu a nedařilo se nám jej předjet, dýchali jsme všechen prach od něj. Překvapilo mě, že Bekx, když zastavil u havarovaného Kamazu, udělal první věc takovou, že si šel všechno vyfotit…,“ řekl Aleš Loprais po dojezdu.

Osmé místo v etapě však paradoxně znamenalo posun na průběžnou čtvrtou příčku.

Večer nastalo velké balení a přeskupení materiálu. Bivak v Tantanu je totiž posledním v Maroku. Všechna vozidla musejí mít k dispozici materiál pro vyproštění z písku, včetně našeho press caru.V Mauretánii totiž končí legrace a začíná ten skutečný Dakar.

Přejeme vše nejlepší Alešovi k jeho dnešním 27. narozeninám !!!

Jiří Vintr
Loprais Tatra Team
Tan Tan

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení