Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Lisaboňané propadli Dakaru

Lisaboňané propadli Dakaru

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
ImageKdybyste se teď v Lisabonu někoho zeptali na to, co bude dělat večer, valná většina by řekla: jdu do Beléma.“ Starobylá přístavní čtvrť s krásným parkem poblíž historického kláštera Sv. Jeronýma hostí soutěž podruhé a zaujetí Portugalců pro tento sport dává vědět, že to nebyl špatný krok.

Přímo před centrem soutěže bylo v parku zřízeno parkoviště závodních strojů a tisíce lidí stojí kolem ohraničujících plotů každý večer a prohlížejí si jednotlivé závodní stroje. Mýlil by se ten, kdo by si myslel, že se místní v motorismu nevyznají, stačí se letmo zaposlouchat do hovorů lidí okolo. Hned několik pánů neváhalo své manželky upozornit, že tenhle žlutý kamion č. 512 je z Republica Checa.

Ovšem ani přes den by v Belémě jehla nepropadla a místní historické tramvaje mívají pravidelně problém, se davem fanoušků kolem centra rallye proklestit. V okolí prodávají pořadatelé v několika obchodech oficiální produkty k rallye (knihy, košile, trička, čepice, hodinky..), smluvní partneři otevřeli své promostánky hned vedle.

Image

Loprais Tatra Team má dnes volno a věnuje se spíše přípravě na první etapu. V 11 hodin proběhl první brífink pro posádky novinářských vozů, který vedl ředitel rallye, Etienne Lavigne a sportovní ředitel Davide Castera. Večer budou následovat dva povinné brífinky pro soutěžící. V technické zóně zatím pořadatelé odbavují poslední třetinu účastníků při administrativních a technických přejímkách.

Všechno se schyluje k šestému lednu, kdy ráno sjede ze startovní rampy startovní číslo 1, tedy loňský vítěz kategorie motocyklů Marc Coma.

Speciálka, která je součástí první etapy, je podle místních závodníků zrádná a její povrch tvoří téměř výhradně hluboký písek. Trasa je vyměřena jako okruh se startem a cílem v jednom bodu. Hluboké písečné koleje a úzké stezky mezi stromy nejsou pro kamiony tím pravým ořechovým, ale elita každé kategorie by se zvládnutím tratě neměla mít problémy.

Jiří Vintr
Loprais Tatra Team
Lisabon

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení