Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Tatry Tomečka i Azeveda prošly technickými přejímkami

Tatry Tomečka i Azeveda prošly technickými přejímkami

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
ImageNení pochyb o tom, že Lisabon propadl Dakaru. Motocykly, automobily, kamiony a nejrůznější další vozítka brázdily až do pátku 5.1. dnem i nocí ulice portugalského hlavního města. Centrum dění bylo přitom koncentrováno do historické přístavní části města - Belému. V bezprostředním sousedství centra soutěže, kde se mimo jiné nachází tiskové středisko a probíhají technické přejímky, bylo zřízeno i parc fermé, které se od středy 3.1. postupně plnilo závodními stroji, které již úspěšně absolvovaly administrativní i technickou přejímku.

Obě Tatry se dostavily k přejímkám přesně podle stanoveného harmonogramu, tedy jako jedny z posledních kamionů. Vůz Andrého de Azeveda byl dokonce vůbec poslední kamion, který absolvoval přejímku.

Administrativní přejímky proběhly v případě posádek Tater Livescore i Petrobras bez výraznějších komplikací. Před zahájením technických přejímek byly do obou kamionů nainstalovány pořadateli poskytnuté GPS (2 kusy), Sentinel (zařízení pro kontrolu rychlosti) a IriTrack (bezpečnostní komunikační a sledovací zařízení).

Image

V průběhu instalace GPS v Tomečkově Tatře se objevil menší problém s elektronikou, který však posádka rychle opravila a vůz po kontrole komisaři (GPS, IriTrack a Sentinel) mohl přijet do prostoru technických přejímek. Na vůz byly následně vylepeny povinné reklamy a startovní čísla. Následovala vlastní technická přejímka, která proběhla poměrně hladce.

Závod začíná i pro kamiony v sobotu 6.1. Startovat se bude podle startovních čísel. Jako první kamion odstartuje loňský vítěz Čagin s Kamazem. André de Azevedo vyjede se čtyřminutovým odstupem (kamiony startují s minutovými odstupy). Vůz Tomáše Tomečka se na trať vydá v 11:45 místního času. Profil první speciálky dlouhé 116 kilometrů, která je vlastně okruhem se startem a cílem na jednom místě, by měl podle organizátorů vést borovicovým porostem s převážně měkkým pískem.

Ladislav Lála, www.lrt.cz
foto: Ladislav Lála,www.lrt.cz

Tomáš Tomeček přidává: Jsem rád, že jsme prošli technickou přejímkou. Těším se na zítřejší první etapu.

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení