Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Přejímky a výsledky prologu

Přejímky a výsledky prologu

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image BMW X3 i H3 EVO jsou již po přejímkách. Nyní se dolaďují poslední úpravy, ať mohou v 16:30 v plné své kráse vystartovat na 6.5 km dlouhý prolog. Velikým zklamáním je opětovné zkrácení tratí dva dny před startem. Jsou přípraveny jen dvě rychlostní zkoušky, dlouhé 33 km a 22 km, které se opakují.

Po velmi přísných přejímkách úvodního závodu světového šampionátu CCR a vřelém přivítání Mirka Zapletala a Tomáše Ouředníčka opět na CCR scéně svými kolegy, odstartovali v 16:39 do 7, 36 km prologu. Úřadující mistr ČR, Polska i CEZu Zdeněk Pořízek s Markem Sýkorou vyrazili na trať v 16:45.

Mirek spolu s Tomášem zažili těsně před startem horké chvilky. Těsně před startem zjistili, že jim nefunguje intercom. Zbývalo pouhých 33 vteřin do startu, kdy se Zapletalovi podařilo intercom zprovoznit. Poté se zdálo, že parádní jízdě nic nestojí v cestě. Jenže před koncem prologu, se začalo v BMW mlžit přední sklo, takže Zapletal přes něj neviděl a musel zpomalit. I přesto si dojeli pro 6. místo a za prvním španělem Rocou zaostal o 12.1 vteřiny. Pořízek se Sýkorou si dojeli pro 15. místo. Celkově odstartovalo 50. závodních speciálů.

Kvůli počasí je podstatná část rychlostních zkoušek zkrácena. Lokální záplavy zničily původně připravené trasy. Na zítřejší den jsou připraveny dvě rychlostní zkoušky o délce 32, 53 km a 20,49 km, které se jedenkrát opakují.

Naši závodníci si chválí perfektní atmosféru, účast mnoha diváku a fanoušků, zkrátka celé město Pordenone žije Italian Baja.

offroadsport