Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye První ostré kilometry na Baji Poland 2010

První ostré kilometry na Baji Poland 2010

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Letošní Baja Poland se potýká s velice těžkými podmínkami pro závodění, neboť zde dlouho před zahájením této Baji vydatně pršelo, což zapříčinilo, že povrch trasy je velice kluzký. Do dnešního slunného dne, na který bylo připraveno 6 rychlostních zkoušek, odstartoval Konrád Sobecki v 8:12.

Jeho jízda byla absolutně bez chyby, vše zvládl velice dobře, a to i díky velice schopnému a výbornému navigátorovi Rafalu Martonovi. Za dnešní výkon jim náleží 6. příčka. Mirka Zapletala překvapují svým zlepšením, sehraností a také jde poznat, že každou projetou erzetou se stávají stále rychlejšími.

Druhé dřevohostické Mitsubishi Pajero vyrazilo na trať v 8:20, ovšem po pár desítkách kilometrů, v druhé rychlostce, Zdeněk Sládek nezvládl řízení a vyjel z trati přímo do potoka. Po úspěšné snaze vytáhnout Pajero z potoku, se opět vrátil do závodu, bohužel projel se zpožděním kontrolním bodem, které ho stálo 30 minut penalizace a 13. místo, na kterém by se bez ní umístil. Poté už jel bez jakýkoliv problémů a nemohl si vynachválit spolupráci s jedním z nejlepších českých navigátorů, Mílou Janáčkem. Jedná se totiž o jejich první společný závod, takže se posádka teprve seznamuje.

Dnešní etapu vyhrál opět Krzysztof Holowczyc, který na Baji Poland nemá konkurenci. Velice těsný souboj zde svádí Konrád Sobecki v Mitsubishi Pajeru, umístěný na 5. příčce, s Jiřím Přibylem v Nissanu, kterému náleží 4. místo. Dělí je od sebe pouhých 35 vteřin. Zítra lze tedy očekávat velice silný souboj těchto dvou posádek.

I na Rally Příbram, kde byl Jiří Přibyl leadrem podniku, sváděl napínavý souboj a byl velice silným konkurentem Zdeňkovi Pořízkovi, který jel v BMW X5. Nakonec tento souboj s Pořízkem prohrál o neuvěřitelné 3,3 vteřiny a patřila mu stříbrná příčka.

Do zítřejší, nedělní etapy startuje Sobecki s Martonem v 8:10 a Sládek s Janáčkem v 8:26.

www.OffroadSport.cz

----

První zářijový víkend patří v Štětíně Baji Poland. Je to již druhý letošní velký polský podnik, který se řadí do českého a polského mistrovství a CEZu. Za tým OffroadSport se zde vydaly dvě posádky - Zdeněk Sládek s Mílou Janáčkem, bývalým navigátorem Miroslava Zapletala a Konrád Sobecki s Rafalem Martonem. Závodní kilometry na Baji Poland absolvují obě posádky v Mitsubishi Pajeru 3,2 DiD.

V 13:00 skončily administrativní a technické přejímky a v 17:30 zahájí první závodník Baji Poland na 4, 37 km dlouhém prologu.

V následujících dvou dnech čeká na závodní posádky 12 rychlostních zkoušek, rozdělených na dva úseky, které se budou stále opakovat. První měří 12, 98 km a druhý 44, 68 km. V rychlostkách čeká na posádky cca 350 km, celkově 434, 50 km.

Loňského závodu se samozřejmě zúčastnil i Miroslav Zapletal v Mitsubishi Pajeru a Zdeněk Pořízek v BMW X5. První místo obsadil Szalay v Oplu Antaře. Přátelský souboj mezi Zapletalem a Pořízkem byl velice napínavý a těsný. Druhé místo nakonec obhájil Zdeněk Pořízek a třetí patřilo Mirkovi Zapletalovi.