Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Baja Saxonia

Baja Saxonia

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Ve dnech 13. až 15. května se místní tým bratrů Svobodových zúčastnil prestižního závodu rally "Baja Saxonia" v Německu, kterého se účastnilo celkem 328 posádek v 6 kategoriích. V kategorii vozů nad 7,5 tuny, kam patří i Tatra 815 4x4 místního týmu.

Účastnilo se celkem 17 posádek z celé Evropy např. Holanďané Ton Stoker s vozem Iveco, Hans Bekx s vozem DAF, Johan Elfrink a Leon De Wit s Mercedesy, Němec Tilo Süptitz s vozem MAN a Polák Krzysztof Ostaszewski s vozem Mercedes Zetros.

Přestože si tým Svobodových staví vůz téměř sám, těší se úspěchům a v letošním prvním závodě potvrdil výbornou připravenost vozu i posádky a ve velké konkurenci se v obou etapách závodu umístil na druhém místě.

Polák Ostaszewski, který vyhrál první etapu, v posledním kole převrátil vůz na bok, čímž se propadl a tak tým Svobodových obsadil celkové první místo.

V průběhu závodu se potvrdil i smysl pro fair-play, když třem posádkám pomohli s vyproštěním zapadlých vozů. I přesto si však udrželi celkový náskok na druhého Hanse Bekxe (více než 9 minut).

Při vyhlašování výsledků závodu všem z týmu ztuhla krev v žilách. Pořadatelé přeházeli celou výsledkovou listinu a tým vyhlásily až na 9. místě. Po bouřlivé debatě s pořadateli bylo vše napraveno a proběhlo nové vyhlášení výsledků, tentokrát již se správným pořadím.

Foto a text: Petr Valášek