Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Baja Portalegre

Baja Portalegre

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Miroslav Zapletal je perfektně připraven na velkou bitvu, která rozhodne o majiteli titulu celého šampionátu cross country rallye.

Baja Portalegre v Portugalsku je totiž posledním závodem International Bajas Series a také nejlépe obsazená. Miroslav Zapletal v současné době okupuje s 27 body druhé místo a na vedoucího Borise Gadasina ztrácí pouhé 3 body. Do konečného pořadí ještě může zasáhnout třetí Van Deijne s 25 body. Půjde zde evidentně o obrovskou bitvu zejména mezi těmito třemi jezdci. Sebemenší chybička tak může znamenat ztrátu naděje na celkové prvenství v tomto šampionátu.

Mirek Zapletal míří do Portugalska se svým ověřeným ex-továrním Mitsubishi L200. Poté co jej v tomto voze uprostřed kazašské stepi zradil motor a byl nucen ze Silk Way Rally předčasně odstoupit, tým hned objednal v japonském Mitsubishi nový. L200 tak v současné době ukrývá pod kapotou fungl nový čtyřlitrový šestiválec s téměř třemi sty koníky, který musel být dopraven z Japonska letecky, aby měli mechanici OffroadSport týmu dostatek času na jeho montáž a pečlivou kontrolu celého vozu. Srdce vozu bylo již v Japonsku řádně zajeto na speciální stolici a tak se kluci nemuseli zdržovat s jeho seřizováním a mohli tak více času věnovat ostatním, neméně důležitým detailům.

„Nový motor má skvělý zvuk a já sám se cítím se v naprosté duševní i fyzické pohodě a jsem připraven předvést to nejlepší na tomto rozhodujícím závodě. Věřím v naši sílu, zkušenosti a perfektní zázemí, které máme a to by nám mohlo pomoct postavit se na samotný vrcholek a dobýt tak celkové vítězství“ , říká Mirek Zapletal

Na účastníky portugalské rallye je celkově nachystáno více než 500 ostrých kilometrů ve čtyřech rychlostních zkouškách. Dvě se odehrají v pátek, z nichž jedna je superspeciálka SS1, jinak řečeno prolog , která bude měřit 5,5 kilometrů a druhá, již klasická RZ bude mít 120 km. Další dvě pak jsou přichystány na sobotu, kdy jedna bude měřit 150km a poslední SS4 pak nejdelších 220km. Slavnostní ceremoniál se uskuteční již v sobotu v podvečer okolo 17.00 hodiny místního času. Předávání cen pak proběhne později v části Nerpor, v hlavním centru závodu kolem půl deváté večer. Tým odjíždí už v úterý ráno, aby byl na místě včas a stihl v klidu povinné čtvrteční technické a administrativní přejímky.

Tomáš Uruba, Dakar.cz