Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Miroslav Zapletal mistrem Maďarska!

Miroslav Zapletal mistrem Maďarska!

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Plnou náruč pohárů si odvezl úřadující mistr ČR Miroslav Zapletal z HUNGARIAN BAJA. Po obrovském a napínavém boji Miroslav Zapletal se svým navigátorem Tomášem Ouředníčkem ve voze Mitsubishi L200 ukončil letošní maďarský šampionát celkovým vítězstvím a ziskem titulu MISTR MAĎARSKA!

Sweet Milk HUNGARIAN BAJA, velký závod pod hlavičkou FIA, který se konal již tradičně v okolí Balatonu, byl letos extrémně náročný. Hned osm rychlostních zkoušek v jeden den s celkovou délkou přes 400 km.

V rámci maďarského mistrovství obsadila posádka Zapletal-Ouředníček 2. místo v těsném závěsu za úřadujícím mistrem Maďarska L.Palikem(HUN), kterému toto vítězství již bodově nestačilo k obhájení titulu. Zapletalovo stříbro spolu se 16-ti body tak zajistilo celkové prvenství v letošním šampionátu. Poprvé v historii se tak stal čech mistrem Maďarska .

Image

Závod je započítán do mezinárodního poháru FIA BAJAS , kde naše posádka obsadila 3. místo. Diskvalifikací B.Gadasina (RUS), který průběžně vede mezinárodní šampionát FIA, se naší posádce otevírá šance na celkové vítězství. Díky maďarskému bronzu si Zapletal přičte 7 bodů na celkových 27 a zůstává tak stále na 2. příčce za Gadasinem s 30-ti body. O vítězství se tak rozhodne až v listopadu na portugalské BAJA PORTALEGRE.

Hungarian Baja se také započítává do Central Europe Zone - v tomto závodě obsadila posádka Zapletal-Ouředníček zlatou příčku a získala tak cenné body do šampionátu FIA CEZ.

Katka Zábranská, www.offroadsport.cz