Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye KM Racing na BAJA Spain 2009

KM Racing na BAJA Spain 2009

Image Až do posledního kilometru se kamion KM Racing, s posádkou Macík, Kalina Macík jr., rvala o prvenství na letošním ročníku BAJA Spain Aragon 2009. Ve finiši nakonec uhájila prvenství o 2:13:00, před domácí posádkou Francesco Selga, Torra, Salido s vozem Mercedes Benz 1844 - AK a před posadkou Marco Dono, Bettiga, Accerbo (ITA) s vozem IVECO Trakker a o 3:07:00.

Po včerejší etapě museli mechanici na "Liazce" pořádně zabrat. Vyměnit všechny pneumatiky, vyměnit kompletní brzdové obložení, přetěsnit tekoucí převodku řízení a opravit zadní blatník po malém karambolu. Do pozdních nočních hodin se na autě pracovalo, aby dnes jeho posádka uspěšne završila symbolické první vítězství pod hlavičkou KM Racing !

David Pabiška se nadále i v dnešní etapě posouval směrem vzhůru startovním polem a nakonec je to pro něho 13.místo (resp.12.místo, pokud budeme hodnotit pouze kategorii MOTO), s kterým se zdá být spokojen, protože i v dnešní etapě se na jeho motocykl přilepila smůla, ve formě rozpleteného předního kola v průběhu první rychlostní zkoušky.

Pro Davida byl největším konkurentem David Casteu (vítez Středoevropské rallye 2008), který obsadil celkové 10.místo.

Pro celý tým to byla nesmírně důležitá zahraniční konfrontace se špičkovými závodníky ve svých kategoriích.

Další představení týmu by mělo být během BAJA Hungaria, která proběhne ve dnech 20.-22.8.2009 ve vojenském prostoru v okolí Balatonu a v září SILK WAY Rallye v Rusku, Kazachstánu a Turkmenistánu.

Martin Pabiska
www.davidpabiska.cz