Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Mirek Zapletal bronzový v Maďarsku

Mirek Zapletal bronzový v Maďarsku

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Veselé velikonoce prožil tým OffroadSport.cz díky prvnímu závodu maďarského mistrovství cross country rally BOMBA ENERGY DRINK KUPA. Náročný závod, kterého se zůčastnilo na 20, především maďarských posádek, absolvoval také Zdeněk Pořízek se svým navigátorem Markem Sýkorou.

Zdeněk si ze začátku vedl skvěle, samozřejmě po nešťastných nehodách z minulého roku začal velmi opatrně. Zcela hloupá technická chyba jeho extovárního BMW X5 jej ale nakonec přinutila odstoupit předčasně. Chyba měřáku obsahu nádrže! Takže v nejméně vhodnou chvíli Zdeňkovi došla nafta!

Image

Miroslav Zapletal s navigátorem Zdenkem Úlehlou bojoval od samého začátku. Trať byla nesmírně rychlá, mnoho rovných úseků. Opět se potvrdilo, že Strakar je skvělý vůz především na technické pasáže, v rovných úsecích chybí výkon.

Z rychlých tratí profitoval Balasz Szalay s vozem Opel Antara se 7-mi litrovým motorem. Mirek ale bojoval až do cíle, i když v poslední rychlostní zkoušce odešel 6. a posléze i 5. rychlostní stupeň převodovky!

Skvělé 3. místo se ztrátou 2 min 46 vt. na prvního Szalaye bylo české posádce sladkou odměnou po těžkém a rychlém boji na maďarském poli. Za sebou tak M.Zapletal nechal i maďarského mistra 2008 Laszlo Palika s vozem Nissan Navara, který skončil na 4.místě

OffroadSport.cz