Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Druhé místo pro Aleše Lopraise v úvodním speciálu

Druhé místo pro Aleše Lopraise v úvodním speciálu

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Středoevropská rallye odstartovala zostra první speciálkou jižně od Budapešti. Na technické trati obsadil Aleš Loprais na úvod závodu 2. místo, pouhých 25 sekund za Holanďanem Hansem Staceym.

Trasa 63 km dlouhého speciálu nabídla všehochuť tvrdého a měkkého písčitého povrchu, s vyjetými koridory, které si zejména některé kamiony zkracovaly v zatáčkách. Zkouška byla zpestřena několika lesními úseky i poměrně atraktivním brodem. "Šlo rozhodně o nejtěžší evropskou speciálku, jakou jsem absolvoval, i přes relativně krátkou délku. Pořadatelé vytyčili pestrou a dost náročnou trať, aby dostáli pověsti a náročnosti Dakaru," popisoval své dojmy pilot týmu Aleš Loprais.

Posádku potkala drobná nepříjemnost v podobě pomalého defektu pneumatiky: "V prudké pravé zatáčce bylo auto jen na dvou kolech a pravá pneumatika se odvalila a lehce ušla. Aleš to uslyšel, protože měl stažené okénko. Milan Holáň pak musel po zbytek etapy pneumatiku dofukovat a za cílem ještě zkontrolovat," dodal navigátor Ladislav Lála, "Staceyho jsme už stihli dojet, ale s takovou jsme museli mírně zvolnit a zase se nám vzdálil. Ale ztráta je více než přijatelná."

Za Alešem Lopraisem dojela do cíle v závěsu dvojice vysokých továrních Ginafů (Van Vliet a Van Ginkel), následována Tatrou André Azeveda, černým koněm závodu Vilou na Mercedesu a Liazem Martina Macíka.

Ihned za cílem pořadatelé postavili rychlou asistenční zónu i s perfektně fungujícím press centrem. Na celý konvoj ještě čekal 400kilometrový přesun do Baia Mare, lemovaný špalíry jásajících maďarských diváků. Do asistenční zóny dorazil kompletní tým až v deset večer. Depo se nachází přímo v centru města a je tak zajímavou atrakcí.

Následovat budou dvě dvojice horských okruhů v okolí Baia Mare, které mohou okolím řádně zamíchat.

Loprais Tatra Team