Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Středoevropská rallye odstartovala úvodními přejímkami

Středoevropská rallye odstartovala úvodními přejímkami

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Před nedělním startem Central Europe rally se všichni účastnící závodu dostavili k tradičnímu rituálu administrativních a technických přejímek. Závodní Tatra Aleše Lopraise jí prošla za velkého zájmu místních i českých fanoušků hladce a bez problémů.

V uplakaném ránu proběhly přejímky na budapešťském Náměstí Hrdinů, přičemž administrativní přejímky závodních posádek probíhaly v přilehlém bruslařském kluzišti, kde se nacházelo i press centrum, jež praskalo ve švech. Zatímco administrativní přejímky měly tradiční rozsah (z obvyklých úkonů chybělo snad jen předávání iritraku), následné technické přejímky proti Dakaru notně zeštíhlely. "I obvyklý rituál v podobě lepení startovních čísel jsme si nakonec dělali sami ještě před vjezdem k technické části. Pořadatel se snažili všechno zrychlit, aby celé startovní pole odbavil během jednoho dne. Však také většinu vozidel už z minulosti znají," podotkl pilot týmu Aleš Loprais.

V technické části naši posádku přivítal starý známý, technický stevard závodu Fabien Calvet. Zkontroloval v podstatě jen základní bezpečností výbavu a plombování turbodmychadel, které musel Milan Holáň nově provést. Před vjezdem do parc fermé každá posádka ještě odkroužila manifestační okruh městem.

V rámci zjednodušení k technickým přejímkám nešla asistenční vozidla ani novinářské vozy. Jejich posádky se pouze musely akreditovat a zároveň obdržely vstupní číslo pro vjezd do parkovacích zón.

V neděli je na programu přejezd do Rumunska spojený se 63kilometrovou členitou speciálkou nedaleko Budapešti. Kamiony do ní startují až kolem poledne. Pro celý závod platí, že kamiony budou do závodu startovat vždy až za posledním osobním vozem.

Tatra se startovním číslem 401 by měla vyrazit na start speciálky v 13:24. Minutu za prvním kamionem, kterým je MAN pilotovaný Hansem Stacey.

Jiří Vintr