Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Central Europe Rally bez Schlessera

Central Europe Rally bez Schlessera

Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Image Ze startovní listiny Central Europe Rallye ubyla jedna významná osobnost CCR. Dvojnásobný šampion rallye Dakar, pětinásobný vítěz Světového poháru FIA Cross Country Rallye, držitel největšího počtu vítězných etap v závodech Světového poháru FIA, tradiční zastánce jedné poháněné nápravy... Jednoduše řečeno - Jean-Louis Schlesser.

Během vytrvalostních závodů v minulých týdnech si přivodil zranění, které jej na pár týdnů vyřadí z aktivního závodění.
Jean-Louis však nebude zahálet, neboť se bude aktivně účastnit Tuniské Rally, kde bude bude manažerovat dvě týmové posádky ve složení Jose-Luis Monterde / Jean-Marie Lurquin (Schlesser Original DSC 16) a Dominique Housiaux / Jean-Michel Polato (Schlesser Original DSC 17).

Písečný terén v Tunisku a Libyi by měl vozidlům vyhovovat víc než náročná a technická trať středoevropské Central Europe Rallye. Startovní listina by měla být zveřejněná ve velmi blízké budoucnosti, potom uvidíme jaké šance budou mít Schlesserovy ovečky.

ImageOrganizátoři CER byli nucení tento týden změnit naplánovanou trasu rumunskej části závodu kvůli sněhu který napadl v regionu Sovaty. Po úmorné snahe zprůjezdnit horské cesty uznali organizátoři vítězství přírody nad člověkem a z bezpečnostních důvodů se rozhodli pro změnu trasy.

Účastníci CER sa do Rumunska dostanou už 20.04., v den startu rally. V pondělí a úterý absolvují čtyři měřené úseky v okolí Baia Mare, po kterých sa vydají zpět do Maďarska. Soutěž bude ukončená 26.04. u břehů Balatonu.

Michal Kostka
Tomáš Uruba, Dakar.cz