Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Tuareg Rallye

Tuareg Rallye

Hodnocení uživatelů: / 9
NejhoršíNejlepší 

Image Zkušený a úspěšný závodník BRITISH CARS RACING TEAMU - JAN MIHALIČEK a jeho navigátor JIŘÍ KOTLAN se opět zúčastnili světového off road závodu v Maroku s názvem TUAREG RALLYE. Jedná se vytrvalostní 8 denní závod, který tradičně začíná ve Španělsku a po přesunu lodí se jeho hlavní část jede v Maroku.

Většina trasy je identická s trasami závodu Paříž – Dakar (v jeho marocké části). Trať rychlostních zkoušek projíždí nejenom rychlými kamenitými pistami, ale v největším rozsahu využívá písečných dun Sahary podél alžírské hranice. Závěrečná etapa se jede vždy ve Španělsku, kde i pak probíhá slavnostní vyhlášení. Závodu se pravidelně účastní desítky aut i motocyklů z celé Evropy.

Po 8 dnech závodu se umístnili na 3. pozici v kategorii profesionálních jezdců. Závod jedou ve vlastním, pro jízdu v písku a písečných dunách speciálně upraveném voze zn. Land Rover Defender. Jedná se o jedinečný výsledek a úspěch českých offroadových závodníků na tomto světovém závodě!

Image

TUAREG RALLYE je jedním z posledních maratónských závodů v terénu dnešní doby. Po zrušení letošního ročníku DAKARU a bankrotu EL – CHOTT RALLYE loni na podzim zůstává tento závod jedním z mála závodů tohoto druhu. Díky tomu je na letošním ročníku zvýšený zájem nejenom ze strany závodníků, ale i médií. Závod je organizován německým pořadatelem, jeho úroveň je tradičně vysoce hodnocená a jeho obliba mezi jezdci západní Evropy je velká. BRITISH CARS RACING TEAM byl loni prvním účastníkem z ČR. Hned první účast se mu podařilo zhodnotit v podobě 2.místa v kategorii amatérů. Český team je jediným účastníkem tohoto závodu z ČR, stejně jako tomu bylo v roce předchozím.

Dosavadní úspěchy Jana Mihalička:
1995 - Česká trofej – 2.místo
2000 - 24 hodin Dobřany – 2.místo
2000 - UAE DESSERT CHALLENGE – Dubaj (seriál mistrovství světa) 1.místo ve třídě, 11.místo absolutně
2001 – BAJA ITALIA (seriál mistrovství světa) – 2. místo ve třídě, 12. místo absolutně
2007 – TUAREG RALLYE Maroko – 2.místo – amatérská kategorie

Mgr. Monika Mihaličková