Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Letka Racing Team k Balatonu i do Tunisu

Letka Racing Team k Balatonu i do Tunisu

Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Image Zrušení lednové dakarské rallye zamíchalo kartami v desítkách týmů, které se každoročně afrického dobrodružství účastní. Hrozilo, že několikaměsíční příprava příjde vniveč. Po návratu z Lisabonu popadly týmy kalendáře s motoristickými akcemi roku 2008 a začala se hledat náhrada. A kdo má rád Afriku, určitě dlouho neváhal a přihlásil se na rallye Optic 2000 Tunisia.

Nenechte se mýlit číslovkou 2000 v názvu rallye. Neznamená to, že by se pořadatelé ztratili v čase. Důvodem je název hlavního sponzora rallye - Optic 2000.

Rallye je vypsána pro osobní a nákladní automobily, motocykly a quady. Soutěžící se 23. dubna sjedou na technické a administrativní přejímky do jihofrancouzského města Marseille. Den poté se nalodí na trajekt, který celý konvoj převeze do Tunisu. Samotná rallye se v průběhu 9 etap podívá nejen do Tunisu, ale také do Libye, kde bude 3. května zakončena.

Image

Do Tunisu vyrazí rovněž Tomáš Tomeček s navigátorem Vojtěchem Morávkem, mechanikem Radomírem Smolkou a Tatrou v barvách Livescore.

A navíc jsem se přímo z teamu dověděl, že se chystají samozřejmě i na středoevropskou Cetral Europe Rallye, pořádajícím A.S.O., kde bude na startu brazilec André Azevedo, Maykel Vilarta, Míra Martinec v Tatrovce Petrobras a Petr Vodák s doprovodnou Tatrovkou jako asistence.

Zuzana Nohavicová, Letka Racing Team
Tomáš Uruba, Dakar.cz