Get Adobe Flash player
Home

Minitrucky v akci ! - S modelem i do terénu

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Celý článek Do programu 3. ročníku v Extrem truck trialu 2005, konaného 21. a 22. května v Mohelnici, bude zařazeno i vystoupení fanoušků truck trialu, kteří závody skutečných trucků napodobují. Mezi ně patří Jiří Javůrek (56) se synem Jiřím (32) z Hradce Králové. Společně už postavili funkční modely závodních vozů kategorie sériových trucků Praga UV 80 Pavla Cacáka a Avie D31 Bohumíra Čápa. Model Avie je postaven v měřítku 1:12, řízen rádiem a pohání ho elektický motorek. "Se stavbou jsme začali před třemi roky o Vánocích a po necelých čtyřech měsících jsme na Velikonoce s modelem poprvé vyjeli. Podobné to bylo i u Pragy UV 80, která je rovněž na elektrický pohon. Model jsme dokončili před dvěma lety," říká Javůrek otec.

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník (Skupina modelářů ze Starého Plzence a Říčan se svými modely, které do detailu napodobují skutečné trucky. Foto: Archiv modelářů)

Oba modely zvládají náročný terén a jejich konstuktéři s nimi soutěží na závodech, které se řídí pravidly evropských klání skutečných trucků. Diváci v Mohelnici uvidí kromě modelů Pragy UV 80 a AVIE D31 i další kuriozity. Představena bude například i napodobenina Tatry 4x4 šestinásobného vítěze závodu Paříž - Dakar Karla Lopraise. Model je v měřítku 1:6,2 a přes třístupňovou převodovku ho pohání spalovací motor o obsahu 28 ccm. Model s oběma poháněnými nápravami má kotoučové brzdy, ovládané pneumaticky. Řízení je doplněno pneumatickým posilovačem.

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník (Setkání TATRY 4x4 Karla Lopraise a modelu TATRA 4x4 při GP TRUCKů v Mostě v roce 2004. Model je v měřítku 1:6,2 a přes třístuňovou převodovku ho pohání spalovací motor o obsahu 28 ccm Poháněny jsou obě nápravy a brzdy jsou kotoučové, ovládané pneumaticky. Řízení je doplněno též pneumatickým posilovačem. Autorem modelu je ing. Jaroslav Štekl, který na něm pracuje už od roku 2002.)

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník (Autory naodobeniny trucku AVIA D31 jsou otec a syn Javůrkovi pocházející z Hradec Králové. Model je postaven v měřítku 1:12, je řízen rádiem a pohání ho elektický motorek. Foto: Jiří Javůrek)

Zapalovače Zippo

Naše aktivity jsou rozsáhlé...

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003) (Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004) (Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005) (Videa z Telefonica - Dakar 2003) Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je internetový obchodní dům Hocker

Zahradní osvětlení|Benzínové zapalovače| Kuřácké potřeby|Ocelové šperky|Luxusní dárky|Zapalovače Zippo, Zippo online|Katnevalové masky a kostýmy|Svítidla Cucina VO|Svítidla a osvětlení online|Marathon Paříž-Dakar

Kuchyňská svítidla Cucina...

Zapalovače Zippo Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení