Get Adobe Flash player
Home

1. Evropský Auto-Moto-Truck veletrh

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Celý článek Ve dnech 29.4. - 1.5.2005 se na letišti Hradčany u Mimoně konal první Evropský auto-moto-truck veletrh, zaměřený na osobní, užitková a terénní vozidla. K vidění byly i čtyřkolky, vodní skůtry apod. Hlavní náplní doprovodného programu bylo ale setkání účastníků maratonské Rallye Paříž-Dakar, kde se sešla celá plejáda jezdců jak ze současnosti, tak i z počátků účasti československých jezdců na této soutěži. Nechyběli tedy žádná slavná jména jako K. Loprais, Jiří Moskal, mladší generaci zastupoval například tým Martina Macíka. Proběhlo několik besed a autogramiád s těmito osobnostmi, které většinou zpestřil báječný vypravěč a tatrovák Josef Kalina několika zábavnými historkami, nejen z dakarského prostředí.. Besedy se zůčastnil i nynější ředitel Tatry, který v rozhovoru mimo jiné nastínil možnost stavby úplně nového speciálu Tatra pro rok 2007 a to z důvodu vysoké konkurence ostatních značek Kamaz či DAF na dakarské rallye.

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník Dakaristi společně s organizátorem Petrem Surmajem.

I pro samotné účastníky dakarské rallye to byla jedinečná možnost setkat se, i po dlouhých letech, se svými kolegy závodníky a v klidu poklábosit. Jak uvedl Jura Žák, sice se s ostatními na Dakaru potkává třeba při přejímkách, či prohodí pár slov u cigárka v depu, ale nikdy se ještě takhle v klidu a v takové sestavě nesešli. Pro návštěvníky byly připraveny právě jejich závodní stroje, a to nejen ty nejnovější, ale i například Liaz Tomáše Poura, který v roce 1985 se účastil dakarské rallye jako první z celé východní Evropy. Návštěvníci měli možnost si detailně prohlédnout tyto závodní speciály, nebo se v nich i nechat provézt. K vidění kromě kamionů byla i motorka Ivoše Kaštana či Mejznarův Land Rover právě pro soutěže tohoto typu.

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník Tomečkova Tatra a Liaz Tomáše Poura.

Kromě "motoristických atrakcí" byla k dispozici spousta pouťových atrakcí, stánků s občerstvením, či kulturní doprovodný program. Kromě vystoupení country kapel či tanečních skupin se volila i Miss a pálila čarodejnice, před půlnocí, hlavně pro pány zajímavý, striptýz a lesbi-show ve světlech off-road vozidel či sportovního Lamborghini. V neděli se uskutečnil i prvomájový průvod. Celou akci vtipně i odborně komentovali Martin Zounar a Standa Berkovec, který se v letošním roce Dakaru zůčastnil v novinářském voze. Škoda jen menší účasti diváků, daným asi malou informovaností o této akci. Každopádně si pan Surmaj a jeho tým pořadatelů zaslouží díky za uskutečnění této akce, která zvláště pro fanoušky Dakaru byla velice zajímavá a jedinečná. A to pro hosty z řad závodníků.

Fotogalerie DAKAR 2005 / Rozcestník "První i poslední" dakarský Liaz.

zdroj: David Fejgl, (Liaz)

Zapalovače Zippo .

Zahradní osvětlení|Benzínové zapalovače| Kuřácké potřeby|Ocelové šperky|Luxusní dárky|Zapalovače Zippo, Zippo online|Katnevalové masky a kostýmy|Svítidla Cucina VO|Svítidla a osvětlení online|Marathon Paříž-Dakar

Kuchyňská svítidla Cucina...

Zapalovače Zippo Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení