Get Adobe Flash player
Home

Nejnáročnější etapa Rallye de Tunisie skončila

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Dnešní 200 km dlouhá trať v dunových polích měla být podle pořadatelů jednou z nejtěžších etap celého podniku.

O čem svědčí i to, že na trati ještě zůstalo 5 závodních speciálu a 4 motocykly. Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem předvedli skvělý výkon. Dnes jim patří 3. příčka a podařilo se jim stáhnout ztrátu na Naniho Romu o 17 minut.

Mirek Zapletal nám k dnešní náročné etapě řekl: "Dnes nám pořadatelé připravili těžký oříšek. Na začátku jsme měli menší problémy, neboť po rychlém rozjezdu jsme na chvíli uvízli v dunách. Toho využili naši dva soupeři v Nissanu a BMW, kteří nás předjeli. Po pár kilometrech se situace obrátila a podařilo se nám, ukázat jim naše záda. Nejvíc nás ale potěšilo, když jsme se dostali i před Naniho Romu. Poté se nám podařilo udržet si třetí pozici až do cíle. Mám skvělý pocit z tohoto závodu. Věřím, že to tak půjde i nadále."

"Konec etapy byl extrémně rychlý a současně nebezpečný. Ve velmi vysokém tempu jsme zažili několik dalekých skoků, v jeden okamžik jsme mysleli, že to bude i s kotrmelcem. Mirkova rychlá reakce nás ale zachránila." dodal již z úsměvem Tomáš Ouředníček. "Neměli jsme žádný navigační problém, BMW X3 funguje bez problému a dnes mě ani nebolí záda - dnešní den opravdu vyšel skvěle."

Souhrn dnešní 3. etapy: Mirek Zapletal stáhl ztrátu na Naniho Romu o 17 minut. V celkovém souhrnu chybí dohnat ztrátu 7. minut. V dnešní etapě si Zapletal s Ouředníčkem vybojovali 3. místo, celkově jsou na 4. místě.

offroadsport