Get Adobe Flash player
Home

Komplikace Tuniské rally

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image 30. ročník Rallye de Tunisie nezačíná moc pozitivně. V Tuniském přístavu se objevily první problémy v podobě demonstrantů, kteří přes dvě hodiny blokují otevření vrat trajektu, převážejícího techniku.

Zatím nikdo netuší, jak dlouho bude tato situace trvat.

Mezi účastníky je i česká dvojice Miroslav Zapletal s Tomášem Ouředníček, kteří se při třetím závodě Světového poháru předvede s novým vozem BMW X3.

X-raid v Tunisku se dvěma vozy

Německá stáj Monster Energy X-raid nasadí do závodu dva vozy. První bude pilotovat úřadující šampión dálkových závodů Rus Leonid Novitskij. V kokpitu BMW X3CC ho doplní německý navigátor Andreas Schulz. Ruský jezdec chce navázat na dvě letošní druhá místa z Itálie a Abu Dhabi, čímž by si upevnil průběžné vedení v šampionátu.

"Zatím jsem se sezonou spokojen. Ale vůbec bych se nezlobil, pokud bychom už v Africe konečně zvítězili," uvedl Novitskij, kterého čeká tuhý souboj o tuniské vavříny s Jean-Louisem Schlesserem. Dvojkou týmu bude chilský pilot Boris Garafulic, který bude s francouzským spolujezdcem Laurentem Lichtleuchterem zažívat v německém týmu premiéru.

"Start v Tunisku bude sbíráním zkušeností. Setkám se s dunami a pískem, což bude dobrá příprava na nadcházející Dakar," přiznal chilský pilot, jenž na Dakaru debutoval v letošním ročníku.

Pořadatelé Neveu Pelletier Organisation (NPO) připravili na účastníky šest etap, přes 1 550 km měřených úseků v písku a dunách. Součástí budou i zcela nové úseky, které nebyly nikdy součástí závodu.

2011 FIA World Cup - stav po 2. závodě:

1. Leonid Novitskiy (RUS) 63
2. Stéphane Peterhansel (FRA) 60
3. Jean-Louis Schlesser (FRA) 42
4. Boris Gadasin (RUS) 30

rallylife.cz