Get Adobe Flash player
Home

První ostré italské kilometry

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Dnešní první ostré kilometry mají všichni účastníci za sebou. Jak to dnes vypadalo od brzkého ráno v očích našich závodníků?Ranní atmosféra byla o poznání příjemnější, než před včerejším prologem.

Ta se vyznačovala velkými zmatky a zbytečnými stresy. Také se posádka Zapletal – Ouředníček více sžili se svým novým závodním speciálem BMW X3.

Tomáš Ouředníček shrnul tento den takto: „Dnešní první RZ, s názvem SChlesser A, byla pro nás rozjedová, ale Mirek se nemohl dostat do rytmu a nebyl s výsledkem vůbec spokojen. Ve druhé RZ ale zabral. Na konci RZ nás hodně zpomalila obrovská dlouhá laguna plná vody, neboť po jejím projetí nám voda natekla i dovnitř, což způsobilo, že se nám začalo mlžit přední sklo, takže Mirek nic neviděl. Nicméně výsledek o mnoho příjemnější. Po hodinovém servisu a regroupingu závod pokračoval. Velmi jsme se zrychlili, ale bohužel ostatní také, takže na jedné straně jsme rádi, že jsme dojeli do cíle, ale mohli jsme doufat v trošku lepší výsledek. Nicméně je tady velká a dobrá konkurence.“ Nakonec nás Tomáš ujistil o dobrém zdravotním stavu – „ Po zdravotní stránce se Mirek i já cítíme výborně, záda drží a dokonce jsem si dovolili i pěkné skoky.„

Nyní již mají po velkém servisu. Technici našli špatně upevněnou hadici od chlazení turba BMW. Také těsně před skončením servisu zjistili, že jim odešlo i servo. Naštěstí včas přišli na to, že se jedná jen o chybu pojistky. Kdyby se nepodařilo tuto závadu opravit před skončením servisu, dostali by penalizaci, což by byla veliká škoda.

Náš osvědčený stroj H3 EVO s posádkou Pořízek – Sýkora, jede bez problémů. Pro jistotu naši mechanici vyměnili posilovač řízení.

Stejně jako Mirek Zapletal, tak i Zdeněk Pořízek si zvykají na nové vozy a postupně si upevňují své pozice.

Zdeněk Pořízek je řazen do kategorie T1.1 (benzín) a Miroslav Zapletal do T1.2 (diesel).

Celkově patří posádce Zapletal - Ouředníček 5. pozice a na prvního Gadasina ztrácí 2´33 minuty ( v T1.2. - 2. pozice). Posádka Pořízek - Sýkora 7. pozice se ztrátou 5´10 minuty ( v T1.1. - 4. pozice).

offroadsport