Get Adobe Flash player
Home

Dakar 2009 Legenda pokračuje

Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 

Image Letošní Rallye Dakar byla v mnoha ohledech jiná než předchozí ročníky. Podle některých účastníků se jednalo dokonce o nejtěžší distanční závod historie. Jižní Amerika nabídla atraktivní podívanou, závodilo se od Atlantiku k Pacifiku a zpět, v Patagonii, Andách i poušti Atacama. Závodu se účastnila i rekordní česká účast.

Dvojice autorů Ladislav Lála a Petr Lusk prožila rallye na vlastní kůži a prostřednictvím původních kvalitních fotografií přímo z epicentra dění přináší unikátní pohled do zákulisí rallye i na její první linii. Kniha přináší rovněž originální textovou část, která je prošpikována mnohdy dosud nepublikovanými historkami českých účastníků.

Ladislav Lála: "Jediné, co Rallye Dakar zaručí, je nejistota. Naším cílem bylo vydat knihu, která dokáže čtenáře doslova přenést do centra dění a umožní mu okusit chuť a poznat kouzlo fenoménu jménem Dakar."

Petr Lusk: "Měl jsem možnost fotografovat rallye prakticky po celém světě, nicméně nic z toho se svou náročností nevyrovná Dakaru."

Image

Podporu projektu vyjádřila drtivá většina českých týmů, které se 8.4.2009 zúčastní jejího slavnostního pokřtění. Kniha bude distribuována prostřednictvím internetových stránek www.dakar2009.cz.

Ladislav Lála a Petr Lusk
Formát 300mm x 230mm, 224 stran
216 fotografií, pevná vazba - 429 Kč
Vydal Martin Macík, Tiskárna Macík, s.r.o.
ISBN 978-80-254-4185-5

Láďa Lála