Get Adobe Flash player
Home

Jarda Katriňák na nové cestě

Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Image Už několikrát jsem tady na tomto místě psal, že pokaždé, když píšu nějakou smutnou zprávu, je to pro mně těžké. Většinou to bývá o nějaké nehodě nebo o ztrátách na životech lidí, kterých si vážím a mám je svým způsobem rád. Nedávno jsem zvěřejňoval podobnou smutnou novinku o Jarovi Katriňákovi. No a dnes to můžu napravit. Mám pro Vás veselejší zprávu o Jarovi.

Podle informací ze slovenských médií se Jaro dostal do vážných zdravotních problémů a bude muset v nejbližší době podstoupit transplantaci jater.

Katriňák byl v jedné pražské nemocnici, kde se mu lékaři pokusili během tří endoskopických zákroků játra vyčistit. Poté však rozhodli, že účastník čtyři ročníků Rallye Dakar musí podstoupit transplantaci.

"Zatím to není akutní, není v přímém ohrožení života. Lékaři však zařadili Jara do skupiny 'urgentní'. Čeká na vhodného dárce a okamžitě jde na transplantaci," řekl slovenskému deníku Nový Čas jezdcův manažer a šéf Environ Moto Teamu Andrej Žipaj.

Katriňák, mistr světa v závodech enduro z roku 1991, má zdravotní problémy už delší dobu. Jeho nemoc je dědičná a má původ v oslabené imunitě, přesto letos ještě absolvoval čtyři náročné soutěže a dvě z nich vyhrál.

Image

Takové byly informace kolem 10 listopadu.
O měsíc později se situace mění a to k lepšímu.
Úspěšně mu byla transplantována játra v pražském IKEMU a nyní ho čeká nová životní cesta po transplataci.

Informaci o transplantaci se Jaro dozvěděl doma ve městě Žabokreky nedaleko Martina. Musel okamžitě na letiště do Žiliny, kde ho čekal vrtulník k převozu do Prahy. Jak sám podotknul, "bylo to tak rychlé, že jsem se nestačil ani vzpamatovat a bylo po transplantaci. Dostal jsem nejhezčí dárek v životě", podotkl Jaro po transplantaci.

Přejeme Jarovi brzké zotavení, hodně síly a pohody, kterou bude v následujících dnech a týdnech určitě potřebovat.

Jaro.... jsme s Tebou..!!!

Martin a David Pabiškovi + KM Racing tým
Tomáš Uruba, www.dakar.cz