Get Adobe Flash player
Home

Krásné ženy na Dakaru

Hodnocení uživatelů: / 14
NejhoršíNejlepší 

Image Pro většinu účastníků nejtěžší pouštní rallye jsou věčným námětem večerních diskuzí. Exotické černé krásky. Jenže postupem let se situace horší, k tratím nechodí tak vyzývavě nahoře bez, ale normálně oblečeny. Přesto stále lákají jezdce z Evropy. Víc a víc. I do svých chýší! A někoho živočišná krása zcela odzbrojí.

Poušť mnohdy odkryje v člověku absurdní stav zoufalosti. Překoncentrovanou mysl řidiče ohlodávají všelijaké stresy, každá kost je znavena z nekonečného drncání po dunách. V té chvíli je téma ženy spolehlivým katalyzátorem uvolnění. Stimulující oázou v běžných potížích s technikou, počasím a časem. Na mušce ,,hlubokých" diskusí jsou zejména ty místní domorodé krasavice.

Image

,,Ta živočišnost z nich přímo srší, krásné postavy, jsou opravdu atraktivní. Vůbec jsem to nečekal, když jsem tam minule vyjížděl poprvé," neskrývá nadšení český motorkář David Pabiška.

To zkušený pilot čtyřkolky Pepa Macháček došel po šesti startech na dakarské rallye k jednoznačnému názoru. ,,Holt to není jako dřív. Ještě před několika lety se na nás chodily dívat polonahé. Člověk ani nechtěl z vesnice vyjet. Jenže teď...," povzdychl si 50letý jezdec. Na vině jsou prý civilizační výstřelky a třeba takový kašmírový hadr ukradl závodníkům lepší pohled. ,,Jsou už prostě zahalené! Nevím proč, asi je to pro ně pohodlnější."

Lovit exotické slečny nemá cenu, samy se nabízejí. Kořistí jsou spíše samotní jezdci z Evropy, o černé nápadnice nemá nouzi nikdo. ,,Hlavně v cíli, tomu jsem nevěřil. Pokukují po nás, nebo i klidně přijdou. Chápu je ale, snaží se dostat z Afriky pryč a my jsme jedna z možností," vysvětluje motocyklista Dušan Randýsek.

Intimnější alternativu svůdných nabídek objevil další český motocyklista Martin Macek. Pozor, ne každý o ní ví, je silně zakódovaná. ,,Můj známý mi odkryl takový signál. Pokud místní žena vystaví před chýši prachovku nebo nějaký hadr, dává tím najevo sexuální připravenost. Nejspíše skončila s úklidem a má čas, nebo nevím. No, musel jsem to prozkoumat," neodolal dvoumetrový Macek. ,,Zastavil jsem tedy, vyhrnul závěs a doopravdy tam nějaká žena seděla."

Romantická dohra se nekonala. V těchto končinách zamořené AIDS je to nerozumné. Všichni jsou předem varováni od samotných organizátorů. Přesto, jeden šťastný konec, jak z filmu Pretty Woman, se uskutečnil.

,,Znám jednoho Holanďana, šéfmechanika kamionu. Šel jsem na jeho tiskovku, koukám na atraktivní černošku, ta je tu nejspíš z prezentačních důvodů, pro navození atmosféry. Jenže pak mi ji představil jako svoji paní, poznali se v Senegalu při závodě. Má opařenost byla zjevná," dodal s úsměvem 39letý Macek ze Smržovky.

Představa přivést si domů z afrických končin exotickou domorodkyni však pro někoho vábivá není. ,,Nevím, co bych s ní dělal. Možná by mohla být u nás hospodyní," zakončil Macháček.

JIŘÍ UHLÍŘ, deník SPORT