Get Adobe Flash player
Home

Colin McRae se vrací k offroadům

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Bývalý mistr světa v rally, Colin McRae, který má na svém kontě i start na slavné Rally Barcelona - Dakar 2005, jak se zdá,že kouzlo dálkových maratónů ho nepouští. Na scénu rally-raidů se vrátí s vozem Nissan týmu Overdrive Racing a o kokpit se bude dělit s další velkou osobností klasických rally, belgickým navigátorem Jean-Marcem Fortinem.

Koncem dubna, jen několik měsíců po svém založení oznámil tým Overdrive Racing, vedený Grégoirem de Meviusem, že ve svých řadách uvítá posilu se zvučným jménem: Colina McRaeho.

"S Colinem jsme se různě potkávali," říká Gregoire de Mevius. "Přiznal se mi, že by znovu rád okusil atmosféru světa rally-raidů, kterou již v minulosti zažil na vlastní kůži. Nabídl jsem mu, aby pilotoval jeden z Nissanů pick-up a on mou nabídku přijal."

Dohoda se skotskou soutěžáckou legendou je velkou výzvou pro celý tým Overdrive Racing: "Colin McRae je jedním z nejúspěšnějších jezdců rally," pokračuje šéf stáje. "V průběhu své kariéry byl členem nejlepších týmů. Myslím si, že je pro nás ocenění, že bude pokračovat s netovárním týmem. Zdá se, že mu to nevadí a je touto myšlenkou zaujatý. Uděláme vše, co budeme moci, aby se v našem týmu cítil jako doma. Jde o jednorázovou záležitost, ale doufáme, že si Colin ve voze rychle zvykne. Proto máme v plánu testování, která by mu mělo umožnit poznat náš pick-up, který je stejný jako Nissany, se kterými jsme jeli Dakar 2007."

Image

Soutěž, kterou McRae s Nissanem pojede, nebude žádnou procházkou. "Rally Transiberico (31. května – 3. června) je jednou z nejtěžších evropských soutěží typu baja," upozorňuje De Mevius. "Trať, která prochází Portugalskem a Španělskem je velmi dlouhá, dohromady skoro tak dlouhá, jako tři podniky mistrovství světa v rally! Prašné cesty jsou většinou lemovány stromy, které znesnadňují předjíždění. Už úvodní superspeciálka bude velice důležitá, protože určí startovní pořadí do první etapy. Navíc konkurence bude velice silná."

Spolujezdcem Colina McRaeho bude při Rally Transiberico 2007 Jean-Marc Fortin a belgičana velice těší, že bude mít příležitost spolupracovat s týmem Overdrive Racing: "Umím si představit spoustu spolujezdců, kteří by po příležitosti startovat s jednou z největších ikon soutěžního sportu, skočili. McRae je stále světovou hvězdou a já jsem s ním strávil nějaký čas ve stejném týmu, když jsme byli u Fordu. Je to velice příjemný člověk, přímočarý chlap, který miluje závodění a nikdy neváhá, když si má vyhrnout rukávy a vlézt pod auto. A to se v dálkových soutěžích zvláště cení."

Rally - Mania.cz