Get Adobe Flash player
Home

Sraz LIAZáků

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Občanské sdružení AUTOMUZEUM.CZ si Vás dovoluje informovat a také pozvat na mimořádnou akci, kterou připravuje pro bývalé zaměstnance dnes již neexistující automobilky LIAZ. Akce je pořádána 16.6.2007 ke stému výročí založení liberecké automobilka RAF (1907), na kterou n.p. LIAZ v padesátých letech minulého století volně navázal.

Vratislavické AUTOMUZEUM.CZ vyhlásilo letošní rok rokem liberecké automobilky RAF (Raichenberg Automobil Fabrik). Letos je tomu právě 100 let, co baron Liebieg v roce 1907 rozjel v Liberci výrobu automobilů pod touto značkou. Bohužel, tato úspěšně se rozvíjející automobilka, nabízející nejen osobní vozy, ale i nákladní automobily a autobusy, svou výrobu v roce 1913 ukončila.

Až o mnoho let později, počátkem padesátých let minulého století na její dávnou slávu navázal v Liberci výrobou nákladních automobilů a autobusů národní podnik LIAZ (LIberecké Automobilové Závody). Hlavní sídlo měl sice v Jablonci nad Nisou – Rýnovicích, ale výrobní závody byly i v Liberci Hanychově a Ostašově. V současnosti již bývalá sláva automobilky LIAZ výrazně pohasla a dnes ji připomíná již jen skromná motorárna nové firmy TEDOM.

Vzhledem k tomu, že za uplynulá léta prošlo výrobními závody LIAZ v Liberci i Jablonci nad Nisou tisíce zaměstnanců, rozhodlo se AUTOMUZEUM.CZ ve spolupráci s provozovatelem internetových stránek www.LIAZ.cz uspořádat jejich volné setkání v areálu vratislavického pivovaru KONRAD, kde Automuzeum sídlí.

Image

Setkání zaměstnanců LIAZu se uskuteční 16.června 2007 v čase od 10.00 do 18.00 hodin a srdečně jsou zváni všichni ti, kteří mají na LIAZ své nesmazatelné vzpomínky. Připomenutí si dávných pracovních přátel bude jistě pro mnohé velkým zážitkem. Pro návštěvníka setkání bude připraven nejen pivovarský šenk s exkurzí do prostor místního pivovaru, ale otevřeno bude i Automuzeum. Současně bude probíhat zajímavý motoristický program, ve kterém se představí nejen různé historické automobily a motocykly, ale chybět nebude ani výstavka bývalých nákladních automobilů a autobusů ŠKODA – LIAZ včetně jednoho z prvních legendárních závodních automobilů LIAZ DAKAR.

Své novinky z výrobního programu užitkové techniky zde představí i na LIAZ navazující značka TEDOM, která pro návštěvníky připravila i mimořádnou exkurzi do své výroby v Jablonci n/N – Rýnovicích. Je nasnadě, že přepravu z pivovaru do Rýnovic a zpět budou zajišťovat liberecké veřejnosti již dobře známé autobusy TEDOM.

AUTOMUZEUM.CZ vyzývá všechny bývalé zaměstnance n.p. LIAZ k účasti na tomto mimořádném setkání a pokud se jim doma povalují jakékoli písemné, fotografické, nebo i věcné materiály ke značce LIAZ, aby je přinesli s sebou. Svým darem se tak přičiní z založení nové expozice značky LIAZ ve vratislavickém, stále se rozvíjejícím Automuzeu.

AUTOMUZEUM.CZ
areál pivovaru KONRAD
Tanvaldská 164
Liberec 30 - Vratislavice n/N
Tel.: 607 80 25 70 (Milan Bumba)
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
http:// www.automuzeum.cz