Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye 8. Internext rallye už zítra

8. Internext rallye už zítra

Image Zítra odstartuje prologem osmá edice terénní rallye, jako MMČR, mistrovství Polska a Centrální evropské zóny. Kompletní Višegrádská čtverka se zde schází na startu. V kategorii T2 jede již jistý vítěz evropské trofeje Slovák Juraj Ulrich.

Na čarách s ním jedou Poláci, kde především Wieclawek je kandidát v této skupině na vítězství. Ulrich však ve Vsetíně jede po několikáté a nedá kůži zadarmo. V kategorii čtyřkolek se pokusí Josef Macháček, šestinásobný vítěz Dakaru prolomit smůlu tohoto závodu. K titulu mistra republiky mu stačí dojet osmý. Na startovním roštu se podruhé objeví také šestnáctiletá Slovenka Ulrichová, proti přesile chlapů.

Kategorie T1 je obsazená poměrně slušně a nabízí dobrou sportovní podívanou. Prozatímní lídr mistrovství Pořízek přijede s BMW X5 ex-továrním strojem, evidentně nejlepší technika v poli. Na vítězství v evropské zóně pomýšlí Maďar Fazekas s BMW X5, který pohání sedmilitrový benzínový agregát. Jediný domácí jezdec, dvojitý pokořitel Dakaru – Janeček, startuje se čtyřlitrovým benzínovým šestiválcem v karoserii Hummer- H3 EVO. Poláci startují s Pajery, které však mají osazeny třistakoňovými agregáty BMW. Maďar Garamvolgyi, tradiční účastník soutěže jede s Nissanem stejně jako vloni, když zde obsadil třetí příčku.

Na Vsetíně se tedy rozhodne o Mistru republiky a vítězi evropské trofeje CCR. Jako bonus pro diváky se představí na vybraném úseku Tatra 815 s pilotem Svobodou a Liaz z dílny Marka Spáčila, který tentokráte povede Martin Kolomý.

Rozblácený terén přinutil bohužel pořadatele zkrátit šest erzet. Divácká zóna v Lačnově však zůstává a k ní se přesune start a cíl odpolední sekce.

Marek Chytka