Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye 8. Internext rallye už zítra

8. Internext rallye už zítra

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Zítra odstartuje prologem osmá edice terénní rallye, jako MMČR, mistrovství Polska a Centrální evropské zóny. Kompletní Višegrádská čtverka se zde schází na startu. V kategorii T2 jede již jistý vítěz evropské trofeje Slovák Juraj Ulrich.

Na čarách s ním jedou Poláci, kde především Wieclawek je kandidát v této skupině na vítězství. Ulrich však ve Vsetíně jede po několikáté a nedá kůži zadarmo. V kategorii čtyřkolek se pokusí Josef Macháček, šestinásobný vítěz Dakaru prolomit smůlu tohoto závodu. K titulu mistra republiky mu stačí dojet osmý. Na startovním roštu se podruhé objeví také šestnáctiletá Slovenka Ulrichová, proti přesile chlapů.

Kategorie T1 je obsazená poměrně slušně a nabízí dobrou sportovní podívanou. Prozatímní lídr mistrovství Pořízek přijede s BMW X5 ex-továrním strojem, evidentně nejlepší technika v poli. Na vítězství v evropské zóně pomýšlí Maďar Fazekas s BMW X5, který pohání sedmilitrový benzínový agregát. Jediný domácí jezdec, dvojitý pokořitel Dakaru – Janeček, startuje se čtyřlitrovým benzínovým šestiválcem v karoserii Hummer- H3 EVO. Poláci startují s Pajery, které však mají osazeny třistakoňovými agregáty BMW. Maďar Garamvolgyi, tradiční účastník soutěže jede s Nissanem stejně jako vloni, když zde obsadil třetí příčku.

Na Vsetíně se tedy rozhodne o Mistru republiky a vítězi evropské trofeje CCR. Jako bonus pro diváky se představí na vybraném úseku Tatra 815 s pilotem Svobodou a Liaz z dílny Marka Spáčila, který tentokráte povede Martin Kolomý.

Rozblácený terén přinutil bohužel pořadatele zkrátit šest erzet. Divácká zóna v Lačnově však zůstává a k ní se přesune start a cíl odpolední sekce.

Marek Chytka