Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Miroslav Zapletal poprvé s Hummerem

Miroslav Zapletal poprvé s Hummerem

Image Poslední podnik domácího šampionátu v Cross Country Rally – 7. ročník Internext Rally ve Vsetíně potvrdil zasloužený zisk titulu pro posádku Zapletal – Ouředníček z týmu OffroadSport. Úspěšní Češi z posledního ročníku Rallye Dakar nenechali o prvním říjnovém víkendu nikoho na pochybách, že si do Vsetína dojeli pro vítězství.

Jejich výkon je o to cennější, že se poprvé představili na zbrusu novém HUMMERU H3 Evo postaveném v dílnách dřevohostického týmu.

„ Naše nové vítězné auto je jedinečné tím, že jde o první závodní Hummer H3 postavený podle regulí FIA určených pro Cross Country Rally. Jeho srdcem je šesti-válcový čtyřlitr, který po celou rally šlapal bez problémů. Mám z toho radost, protože jde o nový vůz a my jsme ho hned na prvním závodě s Tomášem pokřtili vítězstvím. “ nechal se v cíli slyšet Miroslav Zapletal.

Image

Nový závodní vůz, který by se v budoucnosti mohl postavit i na start slavné rallye Dakar, se začal v prvních plánech rodit před dvěma lety. Při jeho vývoji pomohly počítačové simulace i zkušenosti konstruktérů a vývojářů týmu OffroadSport. O kvalitě jejich práce svědčí také fakt, že nový vůz označený číslem 1 vyhrál v kvalitní konkurenci domácích i zahraničních jezdců všechny rychlostní zkoušky 7. ročníku Internext Rally Vsetín. Soutěžící v sobotu absolvovali celkem 80 kilometrů v 9 rychlostních testech. Startovní pořadí určil páteční prolog, který se stal první a zdaleka ne poslední kořistí posádky Zapletal-Ouředníček.

OffroadSport.cz