Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Závada motoru odpískala pro Mirka s Tomášem konec Silk Way Rally

Závada motoru odpískala pro Mirka s Tomášem konec Silk Way Rally

Image Dnešní náročná etapa začínala brzy ráno. Závodníci se mohli těšit na dávku 580-ti ostrých kilometrů v krásné přírodě okolo Kaspického jezera. Miroslavu Zapletalovi s Tomášem Ouředníčkem se podařilo projet prvním kontrolním bodem jako dvanáctí a druhým projeli dokonce devátí. Dařilo se jim i předjíždět.

Avšak 100 km před cílem etapy se motor velice přehřál a odešel. Posádka na pomoc čekala více jak hodinu. Z toho je zřejmé, že měli Mirek s Tomášem velký náskok před dalšími závodníky. Mitsubishi L200 pomohl naší posádce do bivaku odtáhnout tým z Ukrajiny. Bohužel jim tato neopravitelná závada znemožnila pokračování v závodě.

Celkově by dnes kluci skončili na 30. místě. Celý tým se teď bude snažit dostat co nejdříve domů, aby se mohli patřičně přichystat na nadcházející závod Baja Slovakia.

"Závod je opravdu nádherný. Je to velká škoda, že jsme museli odstoupit, ale selhala nám technika a náhradní motor bohužel nemáme", dodává smutně navigátor Tomáš Ouředníček.

První tři příčky v této etapě obsadili: 1. Carlos Sainz, 2. Mark Miller, 3. Nasser AL Attiyah. Tito tři závodníci tovární stáje Volkswagen i nadále okupují první místa v celkovém pořadí.

www.offroadsport.cz