Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Nasser Al Attiyah startuje na MMČR

Nasser Al Attiyah startuje na MMČR

Image Letošní Hungarian Baja bude patrně nejlépe obsazenou soutěží , která se kdy započítávala do Mezinárodního Mistrovství ČR v Cross Country Rally. Tato soutěž je dalším pokračováním letošního seriálu českého mistrovství.

Tradičně na konci srpna se jede v okolí Veszprému soutěž , která je již čtyři roky součástí MMČR v Cross Country Rally. Během tohoto čtyřletého období tato soutěž postoupila do druhého nejvyššího světového seriálu, kterým je International Bajas FIA.

21. – 14. srpna se tak rozjede jedna z nejvýznamějších soutěží, která bude mít 542 ostrých kilometrů, při celkové délce 860 km.

Na startu se objeví také letošní leader tohoto seríálu, katařan Nasser Al Attiyah, který se letos v Maďarsku představí již podruhé. Ve stejné lokalitě totiž startoval již v dubnu na první Central Europa Rally, započítávané do Dakar série. Ve Veszprému se kromě něj představí celý tovární team X-Raid ve složení Al Attiyah, Saby a Chicherit. Neměli by chybět další pravidelní účastníci seriálu - Van Dijen, Gadasin, Blasques, Kis , Pálik, Sousa a spousta dalších. Na start se postaví také náš Miroslav Zapletal, který zde v loňském roce, s vozem Mitsubishi L200 Strakar zvítězil v absolutním pořadí a nesmazatelně se tak zapsal do historie soutěže.

Image

Do Maďarska se také vypraví všichni aktivní jezdci, kteří se účastní MMČR (jedná se o jezdce z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska) jedoucí v kategoriích automobilů a quadů. Hungarian baja 2008 je započítávána v Bajas cup FIA, Maďarském mistrovství, Českém mistrovství v CCR a Slovenském poháru v CCR - jež jsou vypsány pro automobily. Quady jedou evropské mistrovství, Maďarské a České mistrovství a Slovenský pohár. Motocykly se započítávají do evropského poháru. V kategorii open odstartuje i několik kamiónů.

Po letošní Central Europa Rally to bude další top podnik tohoto motoristického odvětví jedoucí se na maďarském území.

Marek Chytka, www.raly-raid.eu