Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Nasser Al Attiyah startuje na MMČR

Nasser Al Attiyah startuje na MMČR

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Letošní Hungarian Baja bude patrně nejlépe obsazenou soutěží , která se kdy započítávala do Mezinárodního Mistrovství ČR v Cross Country Rally. Tato soutěž je dalším pokračováním letošního seriálu českého mistrovství.

Tradičně na konci srpna se jede v okolí Veszprému soutěž , která je již čtyři roky součástí MMČR v Cross Country Rally. Během tohoto čtyřletého období tato soutěž postoupila do druhého nejvyššího světového seriálu, kterým je International Bajas FIA.

21. – 14. srpna se tak rozjede jedna z nejvýznamějších soutěží, která bude mít 542 ostrých kilometrů, při celkové délce 860 km.

Na startu se objeví také letošní leader tohoto seríálu, katařan Nasser Al Attiyah, který se letos v Maďarsku představí již podruhé. Ve stejné lokalitě totiž startoval již v dubnu na první Central Europa Rally, započítávané do Dakar série. Ve Veszprému se kromě něj představí celý tovární team X-Raid ve složení Al Attiyah, Saby a Chicherit. Neměli by chybět další pravidelní účastníci seriálu - Van Dijen, Gadasin, Blasques, Kis , Pálik, Sousa a spousta dalších. Na start se postaví také náš Miroslav Zapletal, který zde v loňském roce, s vozem Mitsubishi L200 Strakar zvítězil v absolutním pořadí a nesmazatelně se tak zapsal do historie soutěže.

Image

Do Maďarska se také vypraví všichni aktivní jezdci, kteří se účastní MMČR (jedná se o jezdce z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska) jedoucí v kategoriích automobilů a quadů. Hungarian baja 2008 je započítávána v Bajas cup FIA, Maďarském mistrovství, Českém mistrovství v CCR a Slovenském poháru v CCR - jež jsou vypsány pro automobily. Quady jedou evropské mistrovství, Maďarské a České mistrovství a Slovenský pohár. Motocykly se započítávají do evropského poháru. V kategorii open odstartuje i několik kamiónů.

Po letošní Central Europa Rally to bude další top podnik tohoto motoristického odvětví jedoucí se na maďarském území.

Marek Chytka, www.raly-raid.eu