Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Dnes jedeme směr Petrohrad...!!!

Dnes jedeme směr Petrohrad...!!!

Image Je to tady, poslední věci se nakládají na korbu stále novotou vonícího M.A.N.u! Ten pojede tento nejnáročnější závod svého druhu se startovním číslem #419. Auto bylo možno zahlédnout na stánku značky M.A.N na Brněnském Výstavišti tento týden při příležitosti Autotecu 2008, ale nyní je již zpět v Dřevohosticích a připravuje se na odjezd.

Posádka nakonec pojede v kompletním složení Zapletal – Janáček – Mikulenčák, neboť poslední zdravotní prohlídka dopadla dobře a tak Míla Janáček, i když s orthézou na noze, bude navigovat. Ke svému zdravotnímu stavu dodává: „Samozřejmě z toho nejsem nadšený, neboť se mi nepodařilo dát nohu do stoprocentního stavu a vlastně ještě v úterý nebylo jasné jestli pojedu. Vše jsem tedy nechal na rozhodnutí doktorů, kteří naštěstí dali mému startu zelenou a tak – i když lehce hendikepován – budu v posádce.“ V sobotu po obědě se tak vydají společně se závodním vozem Hummer H2 (startovní číslo #809) na dvoudenní přejezd do Ruska.

Mirek Zapletal před odjezdem upřesňuje: „Vyrážíme z Dřevohostic raději s časovým předstihem, neboť nevíme kolik času strávíme na Estonsko – Ruské čáře. Její přechod je časově nevyzpytatelný a tak si dáváme rezervu, tak abychom, když vše dobře půjde byli v místě startu – tedy v Petrohradu – někdy v pondělí v podvečer. V úterý dopoledne máme termín našich přejímek, takže se nechceme nervovat a raději tam být o půl dne dříve než o pět minut později. MAN byl ještě včera na úpravě software kvůli účinnosti motorové brzdy v servisu, nyní nakládáme poslední věci a tak myslím budeme jen čekat na kluky až dorazí z Prahy a vyrazíme!“.

Image

Za volantem vozu Hummer H2 bude sedět Jiří Jestřáb. „Pro nás je to spíše takový dobrodružný výlet, ale určitě se nikde nemůžeme zdržovat. I pro nás je to závod a také na nás budou denně čekat stovky kilometrů. Důležité bude jet hlavou a šetřit techniku. Některé denní etapy v naší kategorii budou mít téměř tisíc kilometrů a s tím je třeba počítat. Zkušenosti jsem sbíral poslední roky na náročných expedicích na Islandu, v Maroku či Tunisu, kde se naučíte překonávat velké denní vzdálenosti v terénu. Zde to samozřejmě bude ještě v závodním tempu. Těším se a plním si jeden ze svých snů!“ dodává brněnský právník Jiří Jestřáb, kterému bude dělat navigátora a zároveň mechanika Petr Háša z Hummer Centra. Právě šéf Hummer Centra Martin Mikulenčák je třetím do party v závodním kamiónu M.A.N TGA 18.480. Poslední dobou měl náročný pracovní program a tak on bere odjezd na závod jako určité vysvobození: „Už se těším až odstartujeme. Pak už člověk myslí jen na závod a vše ostatní jde stranou. Poté co nám zrušili Dakar, bude vlastně toto moje závodní premiéra a tak je jasné, že se těším. Závod bude asi hodně náročný a přestože mám za sebou pár účastí na Dakaru v novinářském voze, budí ve mně myslím oprávněný respekt. Budu se snažit být v týmu užitečný a věřím, že to dotáhneme až do cíle a přivezeme fotky od Velké čínské zdi!“

OffRoadsport Team