Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Cíl 2. etapy "diplomatické" posádce Toyoty č. 373 zpestřily fanynky nahoře bez

Cíl 2. etapy "diplomatické" posádce Toyoty č. 373 zpestřily fanynky nahoře bez

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Druhá etapa z Cordoby do La Rioja probíhala ve znamení proměnlivého počasí. Po dešti se vyjíždělo do ranního bláta a navíc jízdu ztěžovala mlha. Následně se začalo vyčasovat, až se obloha vymalovala do modra s ostrým sluníčkem.

Posádka Czech Dakar Teamu mezi automobily Jiří Janeček a Viktor Chytka po 56 kilometrovém přejezdu zvládla i 355 kilometrů dlouhou rychlostní zkoušku bez větších komplikací. „Na konci nás trochu rozhodil defekt kola. Měli jsme takovou menší výměnu názorů, ale už jsme si to vyříkali a teď míříme do bivaku,“ popisoval průběh z trati Jiří Janeček.

Dakar2010

Vzhledem k tomu, že dvojice si u ostatních účastníků týmu vysloužila přezdívku „diplomatická posádka“ v tomto duchu se vedla i rozepře v rámci řešení vzniklé situace. V odpovědi na návrh svého řešení uslyšel budoucí právník Viktor Chytka od Jiřího Janečka: Jestli si myslíš, že právníci mají vždy pravdu, tak to teda nemají. Ten se ale nedal a radnímu hlavního města a poslanci kontroval: „Hoď se do klidu úředníku.“ „Byla to vlastně spíš sranda,“ upřesnil Viktor Chytka.

Dakar2010

Oběma závodníkům následně spravili chuť báječní fanoušci, kteří jezdce v některých úsecích vehementně povzbuzovali. Nechyběly mezi nimi i fanynky, které u trati stály nahoře bez. „Nevěřili jsme vlastním očím, bylo jich snad šest. Nešli přehlédnout,“ líčil Janeček. Tady se vkrádá otázka, zdali děvčata odložila své halenky z čirého fandovství, anebo to byl připravený tah konkurence, aby děvčata rozptýlila závodníky v duchu filmu „Tajný závod“. Nyní posádka míří do bivaku, aby se připravila na zítřejší třetí etapu.

2. etapa - neděle, 3. ledna 2010, spojovačky 56 a 276 km, speciálka 344 km celkově 676 km

Czech Dakar Team - Dojezd do cíle 2. etapy jezdcům zpestřily fanynky nahoře bez, CDT 3. 1. 2010

Czech Dakar Team