Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Administrativní a technické přejímky / LRT

Administrativní a technické přejímky / LRT

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Vážení příznivci Rallye Dakar a našeho týmu, jak jsme avizovali, čekaly na nás dnes (tedy vlastně včera) administrativní a technické přejímky, jejichž zvládnutí znamená pro každou posádku závodních i doprovodných vozidel faktické přijmutí do závodu. Je to pokaždé relativně zdlouhavá procedura, takže nám bylo jasné, že máme o večerní program postaráno.

Ráno jsme se vydali opět do areálu univerzity, kde jsme měli tatry přes noc zaparkované. Během dopoledne jsme ještě dobalili osobní věci, zprovoznili satelitní telefony (máme pro případy nouze v každém autě jeden) a kolem poledne jsme se přiblížili ke komplexu Rural, kde stejně jako loni přejímky probíhaly. Rural je velký výstavní komplex s obrovskými hangáry, takže nikomu ze soutěžících nevadilo, že se venku spustil poměrně silný déšť. Ten spíš vadil divákům, kterých se tu opět sešlo dost, a to byl teprve první den přejímek.

Dakar2010

Kolem čtvrté hodiny jsme se všemi třemi nákladními tatrami a Andrého bratr Jean s osobním Mitsubishi společně vjeli dovnitř. Odstavili jsme auta a šli nejprve na administrativní, tedy „papírové“ přejímky. Je to asi dvacet stanovišť, které jsme museli absolvovat a na každém jsme dostali do speciální karty razítko. Myslím, že jsme všichni už dost zkušení na to, abychom věděli, co po nás budou pořadatelé chtít a zvládli jsme tuto část přejímek bez problémů. Takže jsme postupně zaplnili všechny kolonky v kartě a nakonec jsme dostali pásku na ruku jako důkaz úspěšného absolvování přejímky.

Dakar2010
Buenos Aires 29.12.2009 - To není ani špionáž ani pokus o sebevraždu, to Petr Vojkovský kontroluje dotažení plechu před ventilátorem, foto: LRT

Následovala technická přejímka vozů, kde si sice jsme také relativně jistí, ale komisaři často dokážou leccos vymyslet. Letos například kontrolovali i hmotnost vozidel. Samozřejmě pak veškerou dokumentaci a bezpečnostní prvky. Součástí přejímky je rovněž polep startovními čísly a povinnými reklamami sponzorů závodu.

Všechny tři vozy absolvovaly i tuto část přijímací procedury bez problémů, takže jsme se kolem osmé hodiny konečně mohli vydat do uzavřeného parkoviště, kde už k vozům nemáme až do startu přístup.

Dnes a zítra máme tedy volné dva dny. Čeká nás mimo jiné návštěva naší ambasády tady v Buenos Aires. Už loni jsme se na konci dakaru seznámili s jejími pracovníky a obdrželi jsme velmi milé pozvání i letos.

Míra Martinec