Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Dakar 2010 opět v Argentině a Chile

Dakar 2010 opět v Argentině a Chile

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Očekávané se stalo skutkem. Jak pořadatelská A.S.O. tak pořadatelské země vyhodnotily premiérový ročník Dakaru v Jižní Americe jako komerčně úspěšný, a tak pořadatelé oficiálně potvrdili, že i ročník následující se bude konat v Argentině a Chile.

Konkrétní podoba rallye samozřejmě ještě bude našim očím utajena a zajisté bude předmětem dalších jednání. Už v průběhu letošního ročníku spekulovaly chilské noviny o tom, že právě Chile má navýšit svůj podíl na jihoamerické podobě Dakaru až na osm etap protažením úseků v poušti Atacama směrem na sever (a úměrně podle toho samozřejmě i finanční vklad do kapsy pořadatelů).

Věřme, že organizace celého podniku, který na televizních obrazovkách vypadal sad úžasněji než kdykoli předtím, dozná podstatnějších změn stran trasy, která umožní celému závodnímu poli skutečně soutěžit a u které odhadnou vhodnou hranici mezi celkovou náročností a vlastními schopnostmi celý závodní úsek logisticky zvládnout. A z úst závodníků znělo jedním hlasem, že navýšení úseků v Atacamě či technických etap na otevřených pláních umožňujících předjíždění by se ani trochu nebránili.

Tiskové konferenece proběhnou v Argentině dne 2. března a následná, druhá v Chile 3. března 2009.

Jiří Vintr