Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Rozhovor po 4. etapě s posádkou OffroadSport.cz

Rozhovor po 4. etapě s posádkou OffroadSport.cz

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Téměř dva dny jsme neměli žádné informace o tom, jak se daří našemu týmu z Dřevohostic.

Dnes, po 4. etapě rallye Dakar, kdy se posádka Zapletal-Ouředníček se startovním číslem 340 umístila na výborném 18. místě a posádka startovní č. 569 na závodním MANu téměř zastínila své závodní výsledky výkonem nadmíru šlechetným, přinášíme další zpravodajství o pocitech, dojmech, náladách i ambicích celého týmu OffroadSport.cz. Obě závodní posádky, včetně mechaniků, srdečně zdraví do České republiky své fanoušky a jsou velmi potěšeni jejich podporou! Nutno dodat, že jihoameričtí fandové jsou se svým vřelým zájmem o rallye nepřekonatelní. Za vše vypovídá včerejší příhoda Mirka a Tomáše, když se snažili nabrat benzin do závoďáku:

"Tankování benzinu na jedné z místních benzinek nebylo zrovna nejrychlejší. Všude kolem nás se objevily zástupy fanoušků a každý z nich žádal o fotku nebo plakát, podpis na kšiltovku, tričko,...Bylo to neskutečné a raději jsme se rozhodli dotankovat až později a vyloženě utéct. Na takovou popularitu nejsme u nás zvyklí a po chvíli jsme nevěděli, co dělat. Vzít roha byla jediná možnost, jak pokračovat v soutěži "

Technika vs. 3. etapa

Mitsubishi č.340 spadlo o 4 místa díky defektu a méně závažným problémů s podvozkem. Vše se ale podařilo vyřešit a výsledek etapy známe.

Dnes, v důsledku těchto komplikací, odstartovali Mirek s Tomášem až za kamionem jezdce Chagina. Tahle situace dělala oběma velké starosti, protože ještě před startem nevěřili, že bude možné Chagina předjet. Nakonec se to podařilo už po 5 kilometrech a do konce 4. etapy nenastal žádný vážný problém.

"Dnešní etapa byla první skutečně dakarská. Bylo třeba zdolávat nejen kamení, prach, písek a vedro, ale i technicky členitý a náročný terén, se kterým se posádky setkávají např. při závodě v Maroku. Zde se rovněž perfektně uplatnil stále se zdokonalující Tomáš Ouředníček", hodnotí 4. etapu Miroslav Zapletal. Pro ty, kteří neznají jezdeckou historii Tomáše Ouředníčka uvádíme, že je v cross country rallye nováčkem. "Přesto však prokazuje naprostou připravenost a excelentní výkony", dodává Mirek. "Kvalitní práce navigátora je při těchto závodech zásadní. Navigátor si nemůže dovolit nemít přehled o celkovém dění."

Servisní Volvo s posádkou, potkaly rovněž drobné provozní problémy. Porucha servo pumpy spustila doslova olejový gejzír a ten stříkal všude kolem. S tím se ale počítá, a tak se vyměnilo a opravilo vše, co bylo potřeba. Hned potom hurá na večeři.

Co máte dobrého???

"Včera se podávala výborná paella a někteří, nechceme jmenovat .. (byl to Mirek), šli dvakrát pro nášup. K tomu argentinský Malbec a nakonec zasloužený spánek. Skoro jako u maminky..."

V pondělí posádky provázelo nepříznivé počasí v podobě deště a silného větru, který vířil protivný prach všude kolem. Zato dnes bylo opět 40 °C a tak noc strávená v obytné části Volva nebude tou nejideálnější. Celý tým je ale ve stálé pohodě a odhodlaný bojovat o co nejlepší umístění.

OffroadSport.cz