Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Stihli jsme ještě shoping v Buenos Aires

Stihli jsme ještě shoping v Buenos Aires

Hodnocení uživatelů: / 9
NejhoršíNejlepší 

Image MS- rallytruck tým Marka Spáčila má za sebou poměrné klidný den. Snídaně v 8 hodin, pak odjezd některých na briefing pro novináře v areálu La Rural. Tam byly oficiálně zveřejněny informace o změně třetí etapy závodu z Puerto Madryn do Jacobacci.

Její přesná trasa je ale stále tajemstvím. Rovněž byl stanoven oficiální čas závodu. Je oproti Středoeropskému času posunutý zpátky o čtyři hodiny zpátky. Po návratu na hotel si týmový fotograf a navigátor pressvozidla Zdeněk Němec konečně ulevil. Zašel do obchodu s oděvy, kde si koupil kraťasy a nazouvací boty. „Ve třicetistupňovým vedru a zavřených botech se to tu fakt nedá vydržet a po těch čtyřech dnech, co se tu peču, jsem toho měl plný zuby,“ okomentoval nutné doplnění šatníku Zdeněk.

Image

Na prohlídku centra Buenos Aires si konečně našla i posádka asistenční Tatry. I ta okusila shoping v hlavním městě Argentiny. Nakupovala rovněž praktické věci, ale úplně k jinému účelu „V jedné z ulic jsme našli obchod se vším možným. Ten chlapík tam měl i cement a hrábě. Tak jsme koupili dva balíky stahovacích elektrikářských sponek a potřebovali jsme plátek od pilky. Museli jsme mu to namalovat, aby pochopil co po něm chceme,“ vyprávěl úsměvnou historku Tomáš Hubený. Odpoledne i závodníci a mechanici absolvovali vlastní briefing a pak se přesunuli na hlavním městském bulváru 9 de Julio. Tam až do noci probíhaly slavnostní starty účastníků závodu včetně skupiny Marka Spáčila. MS Rally truck tým tak může už nyní prohlásit, že odstartoval. Do první etapy pak vyjede v sobotu 3. ledna se skupinou trucků. První z nich vyjede na trať po půl jedenácté (tedy kolem půl třetí středoevropského času).

Zuzanka Pršalová