Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Změna trasy na letošním Dakaru

Změna trasy na letošním Dakaru

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Včera 2.1.2009 proběhly informační schůzky pro novinářské automobily, závodníky a asistence. Pořadatelé avizovali první změny trasy a upozorňovaly zejména na bezpečnost. Kvůli neshodám s archeology a ekology bude změněna podstatná část tedy 80 % třetí etapy Puberto Maryn – Jacobacci.

Závod se tak vyhne podstatné části Patagonie. Konkrétní změny v itineráři prozradí pořadatelé až 4.1. Důležité je dodržovat všechny bezpečnostní a dopravní předpisy. Velký důraz je kladen na zákaz převážení potravin živočišného a rostlinného původu přes Argentinsko - chilskou hranici. Další důležitou informací je nedostupnost paliva v některých etapových místech. Na bezpečnost účastníků závodu dohlíží asi 30 000 policistů, všichni musí mít velkou trpělivost při různých kontrolách u vstupů do prostor pro účastníky závodu.

Image

Stručně o trase:

První dvě etapy budou velmi rychlé, z velké části se pojede po písečně-hlinitém podkladu. Třetí etapa prověří zručnost pilotů, pojede se v kopcovitém terénu. Postupně se bude přitvrzovat v obtížnosti ve čtvrté etapě se projíždí skalní soutěsky, svoji zručnost zde musí prokázat zejména motorkáři. Na konci etapy bude velké množství brodů. Pátá šestá a sedmá etapa budou nejnáročnější v první části závodu. Startovní pole začne řídnout. Po dni volna v chilském městě Valparaiso nastane to pravé peklo. Devátá, desátá, jedenáctá a dvanáctá etapa budou nejnáročnější z celého závodu, právě tady se může rozhodovat vítězích.

Vierka Kaštanová