Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Nultá etapa KM-Racing Teamu

Nultá etapa KM-Racing Teamu

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Celý tým úspěšně dorazil do cílové destinace. Drobné pocuchání našich nervů nám způsobila závada na letadla ve Frankfurtu (nefunkční navigační přístroj), ale i přes 1,5 hodinové zpoždění, jsme let z Madridu do Buenos Aires v pohodě stihli.

Zítra nás čeká brzké vstávání a převzetí techniky z přístavu Delta Dock.

Postřehy závodníků:
Celkově se všichni shodli na tom, že tak dlouhé cestování v krátkém časovém úseku je tím základním rozdílem od "afrického" Dakaru. Určitě 12 + 3 hodiny trvající let nepatří k příjemným zážitkům a je to pro všechny takový úvodní dakarský očistec toho, co přijde.

Pozadí přesunu:

ARGENTINA  

Argentinská republika (República Argentina) je stát ležící na jihu jižní Ameriky s 4984 km dlouhým pobřežím Atlantiku. Na severu hraničí s Bolívií  (832 km) a Paraguayí (1880 km), na východě s Brazílií (1224 km) a Uruguayí (579 km) a na západě s Chile (5150 km). Jméno země je odvozeno od latinského argentum — stříbro, protože když se první Evropané, ztroskotanci z nezdařené expedice vedené Juanem Díazem de la Solis, setkali s domorodými obyvateli, dostali od nich darem předměty vyrobené ze stříbra.

Argentina a sport

Celá země žije národním fotbalovým teamem, jeho vítězstvími na mistrovství světa v r. 1978 a 1986. Tým se také stal čtrnáctinásobným vítězem poháru COPA AMERICA a sportovním idolem stále zůstává Diego Maradona. Byli to také i Passarella, Ardiles a Kempes, Gabriele Batistuta, Batigol, symbol éry po Maradonovi. Mnoho dalších Argentinců plnilo titulní stránky novin po celém světě, jako Guillermo Vilas, průkopník argentinské tenisové školy. Gabriele Sabatini získala US Open v r. 1990, Gaston Gaudio zdvihl nad hlavu Mušketýrský pohár na French Open v r. 2004. Vlastenecká hrdost byla také uspokojena během olympijských her v Athénách, kde basketbalový team vedený Manu Ginobili získal zlato nad favorizovanými Američany a dále nad Italy. A modrobílí získali třetí místo na světovém poháru 2007 ragby, který se hrál ve Francii. V motoristickém sportu se stal v padesátých letech Juan-Manuel Fangio pětinásobným mistrem světa F1, což ho zařadilo do historie. V soutěžích off-road se soutěž Por las Pampas stala jednou z nejvýznamnějších událostí sezony.

 

Hlavní město: Buenos Aires
Rozloha: 2 780 400 km²
Nejvyšší bod: Aconcagua (6 962 m n. m.)
Počet obyvatel: 39 584 400
Hustota zalidnění: 14 ob. / km²
Jazyk: španělština
Náboženství: křesťanství 94% (římskokatolické 93 %, protestantské 1 %), judaismus 1 %, ostatní 5%
Státní zřízení: federativní republika
Vznik: 9. července 1816 (vyhlášení nezávislosti na Španělsku)
Prezident: Cristina Fernández
Předseda vlády: Cristina Fernández
Měna: argentinské peso (ARS) = 0,20,-Euro = 5,40,-kc

Martin Pabiška