Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 8. etapa - hezká ale náročná

8. etapa - hezká ale náročná

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 
ImagePosádky obou Tater Letka Racing Teamu Vás zdraví z cíle 8. etapy Rallye Dakar 2007 - letiště poblíž města Tichit. Pokud byste chtěli vidět naši polohu na mapě, tak vězte že GPS koordináty naší polohy jsou: 18° 26´ 21.5" N a 9° 29´ 34.9" W

Do osmé etapy dlouhé 589 kilometrů startovaly opět kamiony i osobní automobily dohromady. Díky dobrému výsledku z předchozí etapy jsme se do této maratonské etapy vydali ze šestnáctého místa a jako třetí kamion. V prvním dunovém poli jsme se v jednom okamžiku potkali hned s třemi dalšími kamiony - zapadlým Staceyho MANem, Kamazem Mardeeva a Brouwerovým Ginafem (prosím ověřit značky a jména).

Do druhého dunového pole jsme již vjížděli společně s týmovou Tatrou Andrého. Poté, co brazilcova Tatra zapadla, jsme mu pomohli vytáhnou auto lanem z měkkého písku, což bylo nejrychlejší a vzhledem k tomu, že Azevedo figuruje na průběžném čtvrtém místě asi i nejlepší řešení.

Image

Po úspěšném zdolání dunového pole jsme pokračovali společně až do okamžiku, kdy Brazilec dostal druhý defekt. Posádka Azevedovy Tatry nás poslala dál. Etapa se tentokrát obešla bez nějakých výraznějších problémů. Nepříjemný kamenitý úsek nám dal všem řádně zabrat - autům i posádkám. Jízda v měkkém písku byla naopak poměrně příjemnou záležitostí. V dlouhých etapách je velmi důležité dodržovat pitný režim. Za tímto účelem máme v kabině takzvané camel bagy (objem 1,5 litru) naplněné hádejte čím, ze kterých během jízdy upíjíme, resp. alespoň vlhčíme rty.

Posledních 30 kilometrů do cíle jsme již jeli velbloudí trávou za tmy. Během celé etapy a zejména k jejímu konci jsme předjížděli mnoho motocyklů, což je vždy poměrně delikátní operace. Někteří jsou totiž po mnoha hodinách strávených na stupačkách tak unavení, že se stěží drží řidítek.

Po příjezdu do bivaku, který byl tentokrát bez přítomnosti doprovodů, jsme se nejdříve navečeřeli a hned poté jeli natankovat (tentokrát z předem objednaných sudů). Po provedení nezbytných oprav se snad trochu vyspíme. Asi ani nebudeme stavět stany a lehneme si někde v bivaku. Začíná být pořádná kosa, jdu poslat zprávu. Tomáš mezitím postavil stan, takže to nakonec nebude tak hrozné.

Ladislav Lála, www.lrt.cz
foto: Ladislav Lála,www.lrt.cz

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení