Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Letka Racing Team je na Dakar 2007 připravený...!!!

Letka Racing Team je na Dakar 2007 připravený...!!!

Hodnocení uživatelů: / 15
NejhoršíNejlepší 
ImageVe dnech 6.-7.12.2006 absolvoval Letka Racing Team jedenáctinásobného účastníka rally Tomáše Tomečka na slovenské Sahaře závěrečné testování "modré" Livescore a "zelené" Petrobras Tatry.

Minulý rok touto dobou byla zima zimou, letos však počasí vytvořilo pro testování téměř ideální podmínky. Oba vozy podstoupily závěrečný shakedown, v průběhu kterého byly prověřeny všechny systémy.

Bezproblémové testování za účasti kompletní posádky Tomečkova vozu probíhalo v tradičně pozitivním týmovém duchu. Jízdní vlastnosti obou kamionů se po všech provedených změnách ukázaly jako srovnatelné. Jedinou výraznější odlišnost tak představuje obutí, když Livescore Tatra používá pneumatiky Michelin, zatímco Petrobras Tatra obouvá značku Pirelli.

Před rokem přišla poctivá příprava vozu pilotovaného Tomášem Tomečkem po převrácení Tatry Livescore na bok vniveč ještě na portugalském území. Tatra Petrobras Andrého de Azeveda dojela nakonec na pěkném čtvrtém místě.

Příprava na ročník 2007 byla zahájena krátce po návratu obou vozů do továrny. Tatry prošly repasí a konstrukčními změnami, které se příznivě projevují na jízdních vlastnostech. Patrně nejvýraznějším vylepšením provedeným na Livescore Tatře bylo posunutí motoru i kabiny směrem dozadu, tedy přestavba, která se osvědčila již na voze Petrobras. Výsledkem je lepší rozložení hmotnosti mezi oběma nápravami. Provedené úpravy byly důkladně otestovány během Rallye ORPI Maroc 2006, ve které Tomeček obhájil loňské vítězství.

Image

Za volant "modré" Tatry Livescore usedne opět Tomáš Tomeček, navigovat bude osvědčený Vojtěch Morávek. Nováčkem v kabině bude Ladislav Lála. Česko - brazilskou posádku "zelené" Tatry Petrobras tvoří, podobně jako minulý rok, André de Azevedo, Maykel Vilarta a Jaromír Martinec.

Hodnotit šance před Dakarem, kde se může stát prakticky cokoliv, je velmi ošidné. Za velký úspěch však lze považovat umístění v první desítce.

Celý rok jsme se poctivě připravovali a chceme se porvat o dobrý výsledek.

Ladislav Lála, lrt.cz
foto: Ladislav Lála,lrt.cz

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení