Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye European Cross Country Rally 2009

European Cross Country Rally 2009

Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Image Vloni na jaře se v Maďarsku a Rumunsku uskutečnila náhrada za zrušený Dakar v podobě Central Europe Rallye, tedy středoevropské rallye. Fandové od té doby pátrají, zda se podobný podnik pojede opět.

Pro české fandy to byla skutečně atraktivní a dostupná akce a loňská účast posádek byla ve všech kategoriích skutečně výborná.

Podle našich informací se podobná akce pojede, ale až na podzim, konkrétně v úvodu října. Navíc by tak díky termínu mohla být vhodná i jako příprava na další lednový Dakar, který se zřejmě pojede po nedávné úspěšné premiéře opět v Jižní Americe. Akce by ale tentokrát neměla být pod hlavičkou ASO, jako vloni, což je zároveň pořadatel Dakaru.

Další změnou je, že kromě Maďarska se pojede také v Chorvatsku, takže tentokrát nikoliv v Rumunsku. Škoda z našeho českého hlediska, že nedošlo ke spojení třeba se slovenskými písky u Záhorie.

Akce pod názvem European Cross Country Rally 2009 zamíří opět k Budapešti a do oblasti rozsáhlého vojenského prostoru u Veszpremu na dohled Balatonu. Stejně tak ve vojenském prostoru se má jet Chorvatsku!!! Týdenní akce nabídne zhruba 1840 km specialek !!!

Připravuje se rověž Rallye Hedvabná stezka 2009 v Rusku, Kazachstánu a Turkmenistánu... Ta nabídne asi 3400 km speciálek a pojede se v září. Záštitu nad ní převzali prezidenti všech těchto republik a očekává se zde silné zastupení kamiónů.

e-auto.cz