Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Poslední ostrý test týmu OFFROADSPORT před Dakarem !

Poslední ostrý test týmu OFFROADSPORT před Dakarem !

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Ve dnech 30. října až 2. listopadu se v Portugalsku nedaleko hranice se Španělskem pojede další závod série Baja a totiž 22. ročník Baja ACP Portalegre 500, který se započítává do poháru FIA BAJAS, kde je Mirek Zapletal zatím na skvělém 6.místě. Na prvním místě poháru je , pro tuto sezonu již neporazitelný, Nasser Al-Attiyah na BMW.

Bude to poslední „ostrý“ tréning a test techniky před listopadovým odjezdem vozů na Dakar 2009 do Jižní Ameriky. Pro tovární tým Mitsubishi to však bude premiéra. Právě na tomto závodě chtějí poprvé předvést nový vůz, turbodiesel, „Racing Lancer“, který jim má pomoci opět vyhrát Dakar. Do závodu je přihlášeno více jak 120 aut a na 200 motorek a quadů!

Program závodu je následující.
Ve čtvrtek 30.10 proběhnou v Portalegre přejímky a zbude tu i čas na prozkoumání záludností prologu. Na to nám organizátoři nechávají 5 hodin. Bude to hezká procházka, jelikož jako na všech závodech se trať nesmí projet na ničem co by mělo obsah nad 100ccm. Hned další den začne závod v místě vzdáleném 7km od Portalegre, kde na jezdce čeká první SS. V sobotu budou připraveny hned dvě SS. Jedna bude mít 160km, druhá bude o něco delší s 240km.Poslední den čeká jezdce poslední 100km SS. Hned po ní se účastníci shromáždí v Parc Ferme v Nerporu, kde proběhne závěrečný ceremoniál.

Doufejme, že se nám vyhnou nehody a nepříjemné náhody. Odjezd na přejímky na Dakar se nezadržitelně blíží a času není na zbyt. Jen škoda, že pro naše fanoušky je tento velice sledovaný a oblíbený závod tak daleko. I když rozhodně o pár tisíc kilometrů blíže než Argentina a Chile :-).

Jarka Maierová, OFFROADSPORT team