Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye KM-Racing ovládl BAJA Hungaria 2008

KM-Racing ovládl BAJA Hungaria 2008

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Vynikajícím výsledkem skončil mezinárodní podnik Cross-Country BAJA Hungaria 2008. David Pabiška vyhrál, s motocyklem KTM 450 EXC-R, kategorii do 450ccm a celkově byl v kategorii MOTO na 2.místě za vítězným Jaroslavem Katriňákem (SK)

Další vítězství si odnáší Josef Macháček v kategorii Q4, nad 850ccm, a také celkové prvenství v kategorii Quad. Dušan Randýsek se nakonec po technických problémech se svojí KTM 690 umístil v kategorii nad 450ccm na výborném 3.místě, když právě tuto kategorii vyhrál již zmiňovaný Jarda Katriňák. Dušan se v celkové klasifikaci MOTO umístil na 14.místě. Výborně se dařilo i navrátivšímu Pavlu Kubíčkovi, který se svojí Suzuki 450 DR-Z obsadil v kategorii do 450ccm 3.místo a celkově se Kuba umístil v kategorii MOTO na 9.místě. KM-Racing také v tomto závodě reprezentoval David Šanda, který skončil v kubatuře do 450ccm na 5.místě a celkově na místě desátém.

Image

Vše mohlo být ještě podtrženo úspěchem Ivana Jakeše, který se po dvou dnech držel na průběžně třetím místě celkově a druhém místě v kubatuře do 450ccm, ale zranění pravého ramene, které utrpěl v jedné z pasáží druhého dne závodu, ho vyřadilo z finálových bojů.

Celkově se ovšem nadá prakticky nic vytknout a svou medvědí zásluhu za výše jmenovaný výsledek mají také týmoví mechanici Michal Kroupa a Jarda Melichar (Jarouch).

Příští zásadní týmová akce KM-Racing, bude říjnové testování v Tunisu, které bude poslední velkou příležitostí před nastávajícím Dakarem 2009 v Argentině a Chile.

Martin Pabiška