Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Mirek Zapletal upevňuje 1. pozici

Mirek Zapletal upevňuje 1. pozici

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Úřadující mistr České republiky Cross Country Rally Miroslav Zapletal s vozem Mitsubishi L200 Strakar upevnil o víkendu v maďarském Balatonfüred své průběžné vedení vítězstvím ve vrcholném podniku českého mistrovství Cross-Country Rally Hungarian BAJA.

Na své konto si navíc může přičíst i 1. místo v Maďarském národním šampionátu. IV. ročník Hungarian Baja byl letos poprvé započítán také do oficiálního šampionátu FIA CROSS-COUNTRY BAJAS. Ve vrcholné mezinárodní soutěži se posádka Zapletal-Ouředníček i při velmi silné konkurenci umístila na skvělém 3. místě celkově. V třídě T1.12 obhájil M. Zapletal na Mitsubishi L200 Strakar 1. místo z minulého roku. Celkové vítězství si připsal Nasser-Al-Attiyah na voze BMW X3.

Image

Miroslav Zapletal komentuje:

Krásný a rychlý závod, který nám po dlouhé době vyšel. Od začátku tohoto roku jsme se neustále potýkali s řadou technických problémů. Teď se ukazuje, že jsme snad vše vyřešili. Významná úprava chlazení brzd, výměna spojky, úprava řazení …i na ex-továrním voze je třeba aplikovat naše dlouholeté zkušenosti ze starších vozů naší stáje (Mitsubishi Pajero) Počasí nám přálo, i když v sobotu se hodně prášilo. Naštěstí silný vítr prach rychle rozptýlil, takže viditelnost byla dobrá. Nováček v kabině, navigátor Tomáš Ouředníček, se rychle zdokonaluje a bez jediné chyby mě dovedl až do cíle. Škoda té nesmyslné penalize za údajné překročení rychlosti na přejezdu hned první den. Naštěstí celkový výsledek neovlivnila. Mohli jsme opět skvěle poměřit naše síly s mezinárodní špičkou a musím uznat, že motory týmu X-raid BMW jsou opravdu nejlepší. My jsme jeli sice naplno, ale pořád i trochu „ na jistotu“ a to se ukázalo být správnou taktikou, protože nám 3. místo uvolnila nehoda Gadasina. 1.místo v kategorii T1.12 (benzin) je pro náš tým velkým zadostiučiněním. Naši technici odvedli perfektní práci a patří jim za to velký dík.

Co-pilot Tomáš Ouředníček:

Můj vůbec první dokončený závod. Je to nádherný pocit se takhle umístit. Mirek Zapletal je zkrátka úžasný pilot a jízdu jsem si opravdu užil. Neudělal jsem žádnou zásadní chybu a pokoušel jsem se Mirka dohnat k co největší rychlosti. Samozřejmě se mám dál co učit, ale doufám, že je vše na dobré cestě nebo raději navigátorky: „na správné cestě“!

Offroadsport.cz