Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Hungarian Baja je přede dveřmi

Hungarian Baja je přede dveřmi

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Maďarská soutěž je prvním rokem oficiálním podnikem kalendáře Světového poháru FIA v cross-country baja soutěžích. Uskuteční se na dvou rychlostních zkouškách v délce 64 a 48 kilometrů, každou z nich posádky absolvují několikrát denně. Loprais Tatra Team vyráží do Maďarska nejen za účelem soutěžení, ale i k testování dílčích inovací, které se komplexně dotkly celého vozu.

„Do Veszprému se těšíme, už proto, že inovované auto jezdí skutečně skvěle. Ještě nikdy jsem z vozu neměl tak vynikající pocit, i když musíme mít stále na paměti, že jde jen o techniku. Auto je teď nesmírně rychlé a dynamické. Dalším intenzivním vývojem jsme dospěli k jinému setupu tlumení, který nám umožňuje skutečně mimořádně razantní jízdu. Při testech v Senici jsme jezdili v maximálních rychlostech a vůz při nich zcela pohodlně a nezáludně zvládal i trojité skoky. Hungarian Baja je pak dalším podnikem, který má potvrdit, že se vývojově pohybujeme správným směrem,“ poznamenal před odjezdem Aleš Loprais. Připomeňme, že posádka soutěžního vozu se nemění a k Alešovi tedy usednou do kabiny mechanik Milan Holáň a navigátor Ladislav Lála.

Na Hungarian Baja bude v kategorii kamionů početnější startovní pole, než kdy jindy. Kategorie je zařazena do třídy Open, jež nevyžaduje klasickou homologaci. Padla sice účast některých týmů patřících do širší špičky, ale i tak nás čeká zajímavá konfrontace. Potěšující je účast druhé Tatry sesterského týmu Slováka Laca Csekeyho, jenž bývá na Dakaru členem Loprais Teamu. Zúčastní se i nám známý Polák Baran s MANem TG-A, Belgičan Tom de Leuw s Renaultem i dvě maďarské posádky – Szaller s MANem, jemuž domácí tratě sedí, a silná Scania domácího týmu.

Nezbývá než pozvat fanoušky Loprais Teamu „za humna“ do Maďarska, Veszprém se nachází jen pár desítek kilometrů za Györem. I přes zdatnou konkurenci v podobě Barum rallye nabídne maďarská baja bezesporu atraktivní podívanou s velmi bohatou českou a slovenskou účastí ve všech kategoriích, ale také startu kompletní sestavy špičkového týmu X-raid BMW v čele s mimořádně skvělým Katařanem Al Atajáhem.

Program Hungarian Baja 2008:

Čtvrtek 21.8.2008 Administrativní a technické přejímky

Pátek 22.8.2008 Superspeciálka, Jutaspuszta, 8,79 km

Sobota a neděle 23.-24.8.2008 - 6 rychlostních zkoušek , 271 km

Jiří Vintr, Loprais Tatra Team